MERTUSEG projesi gençlerin umudu oldu

MERTUSEG projesi gençlerin umudu oldu

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kent genelinde turizm alanında gençlere iş olanağı sunmak için hayata geçirdiği ve Mersin Üniversitesi iş birliği ile yürüttüğü ‘Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü İçin Güçlendirilmesi’ (MERTUSEG) projesi kapsamında kursiyerler, Denizden Restoran’da uygulamalı eğitim aldı.
Denizden Restoranı’nın İşletme Müdürü Cengiz Yüksel, katılımcılara restoran sektörü ile ilgili teorik ve pratik eğitim verdi. Servis, kuver çeşitleri, içecek sunumlarını uygulamalı gösteren Yüksel, müşteri karşılama ve müşteri ile iletişim kurma gibi konulara da değindi.

TURİZM SEKTÖRÜ İÇİN NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİLİYOR

Mersin’de yaşayan 18-29 yaş arasındaki gençlerin turizm alanında istihdam edilmesini amaçlayan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından da desteklenen projede öğrenciler, mesleki eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitim de alıyor. Proje kapsamında; turizm ve konaklama sektöründe istihdam edilmek üzere ön büro (resepsiyonist), restoran ve kat hizmetleri alanlarında nitelikli personel yetiştiriliyor. 20 Kasım’da başlayan ve 30 Nisan’da sona erecek olan eğitim sonunda kursiyerler, Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı Mesleki Eğitim Sertifikasına da sahip olacak.

“BU SEKTÖRDE BİLGİ VE DENEYİM ÇOK ÖNEMLİ”

Denizden Restoranı’nın İşletme Müdürü Cengiz Yüksel, turizm sektöründe nitelikli eleman bulmanın çok zor olduğundan bahsederek, “Kursiyerlere, program kapsamında bilgi ve deneyimlerimizi aktarıyoruz. Müşterilerin memnun olarak ayrılması için neler yapılacağı, uygulamalı eğitimle veriliyor. Servis ve müşteri karşılama nasıl yapılabilir gibi konularda eğitim alıyorlar. İyi bir uygulama süreci oldu. Bu sektörde bilgi ve deneyim çok önemli. Nitelikli eleman olabilmek için, bu uygulamaların muhakkak yapılması gerekiyor. Bu tarz uygulamaları özümseyen insanlar, turizm sektörüne daha fazla katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.