AKP’li Sever’in “Limon ağaçları yerine gül dikin” önerisine tepki

AKP’li Sever’in “Limon ağaçları yerine gül dikin” önerisine tepki

MERSİN İZ HABER

AKP MKYK Üyesi Mustafa Sever, Erdemli Belediye Başkan Adayı Mustafa Kara için düzenlenen açık hava toplantısında vatandaşlara, “Limon ağaçları yerine gül ve çiçek yetiştiriciliğine yönelin” dedi. Önerisi ile şok yaratan Sever'e, en büyük geçim kaynağı limon olan Erdemlili çiftçilerden ve siyasetçilerden ağır eleştiriler geldi.
Mustafa Sever önceki gün Erdemli’yi ziyaret etti. Narenciye üreticilerinin sorunlarına değinen Sever’den çiftçilere ilginç öneri geldi. Artık dünyada tüketilemeyecek kadar narenciye üretildiğini belirten Sever, “Bu nedenle farklı sektörlere yönelmemiz lazım. Uluslararası Çukurova Havalimanımız kısa süre sonra açılacak ve buradan kargo yollama imkânımız var. Çok değerli ürünleri direk Avrupa’ya gönderme imkânımız var. Size tavsiyem şudur; narenciye yerine gül ve çiçek yetiştiriciliğini ele almamız lazım. Katma değeriyle, fiyatıyla ve getirisiyle çok çok güzel bir alternatif olacaktır. Tabi ki başka alternatifleri de düşünelim ve belirleyelim. Yol haritası belirleyelim ona göre” dedi.

DUTAR: “SENİN LİMON AĞACINI SÖK DEDİĞİN YERDE LİMON OLMAZSA ESNAF VE ÇİFTÇİ AÇ”

Narenciye üreticilerine, “Limon ağaçları yerine gül ve çiçek yetiştiriciliği yapın” diyen Sever’e tepkiler de çığ gibi büyüdü. Sever’e ilk tepki İYİ Parti Erdemli Belediye Başkan Adayı Mustafa Dutar’dan geldi. AK Partili Mustafa Sever’i kınadığını belirten Dutar, “Erdemli’de limon ağacını sök, yerine gül dik’ diyen bu anlayışı kınıyorum. Milletten aldığınız yetki ile sizin keyfiniz yerinde olabilir, çocuklarınız keyif içinde yaşayabilir. Senin limon ağacını sök dediğin yerde; limon olmazsa esnaf aç, limon olmazsa Mehmet Tutar gibi kader yaşayan çocuklar aç, limon olmazsa Erdemli’de çiftçi aç. Biz bu bölgelerde belediye başkanı olduğumuz sürece kim limona el uzatırsa, bu can bu bedenden çıkmadığı sürece bu kardeşiniz kendisini feda etmeye hazır. Bu da size şeref sözüm olsun” diye konuştu.

VATANDAŞLAR DA SESSİZ KALMADI!

Mustafa Sever’in açıklamasına narenciye üreticileri başta olmak üzere vatandaşlar da sessiz kalmayarak tepki gösterdi. Bir vatandaş, “Akşam Arpaçbahşiş’e gidecek olanlar; 30 yıldır çözülemeyen imar sorununa, kaldırımsız yollara, fahiş fiyatlı düğün salonuna, mesire yerinin başıboş kalmışlığına, başında kalmış limona çözüm öneriniz yoksa hiç gitmeyin” dedi. Bir diğer vatandaş ise; “AK Parti MKYK Üyesi Sever’den limon üreticisine; limon ağaçlarının yerine gül ve çiçek ekin tavsiyesi geldi. Hazır mıyız Erdemli? Yarın hep birlikte limonları kökünden sökelim. Mustafa Sever’in dediğini yapalım mı?” diyerek Sever’in sözlerini ti’ye aldı.

  AKP’li Sever’in “Limon ağaçları yerine gül dikin” önerisine tepki