MİY sevdalısı tribün lideri, gözaltına alındı serbest bırakıldı

MİY sevdalısı tribün lideri, gözaltına alındı serbest bırakıldı

MERSİN İZ HABER

Mersin İdmanyurdu’nun yıllardır amigoluğunu yapan ve ‘Albay’ lakabıyla tanınan Mustafa Demirtaş, stadyuma girişi sırasında sivil polisle tartışmasından sonra 4 taraftarla birlikte gözaltına alındı. Türbin lideri Mersin İdmanyurdu sevdalısı Demirtaş’ın gözaltına alınmasına taraftarlar sosyal medya hesapları üzerinden tepki yağdırdı. 4 taraftarla birlikte ifadesi alınan ve serbest bırakılan Demirtaş'ın, sabah saatlerinde mahkemeye çıkartılacağı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre olay, Mersin Stadyumu’nda bugün oynanan Yeni Mersin İdmanyurdu – Kırşehirspor maçı öncesi meydana geldi. Yıllardır içerde ve deplasmanlarda taraftarlarla takımını bir an olsun yalnız bırakmamasıyla tanınan ‘Albay’ lakaplı Mustafa Demirtaş, maça girişi sırasında önce özel güvenlik elemanı ile tartıştı. Bu sırada tartışmaya kapıda bulunan sivil bir polis karıştı. Sözlü tartışma bir anda büyüyünce, olaya başka polislerde müdahalede bulunarak gözaltı işlemi yaptı. Kendisine yapılanlara karşı çıkarak itirazda bulunduğu öne sürülen Mustafa Demirtaş, çok sayıda polis tarafından yaka-paça gözaltına alındı. Bu duruma karşı çıktığı belirtilen 4 genç taraftarın da gözaltına alındığı öğrenildi. Polis merkezinde 4 taraftarla birlikte ifadesi alınan Demirtaş, daha sonra serbest bırakıldı. Demirtaş ile 4 taraftarın yarın mahkemeye çıkartılacağı belirtildi.

TEPKİ YAĞDI

Bu arada, türbin lideri Mustafa Demirtaş’ın gözaltına alınmasına sosyal medya üzerinden tepki yağdı. Mersin İdmanyurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Halit Şimşek, olaya sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Şimşek şöyle dedi:
“Öncelikle mükemmel futbol oynayarak 3 puan alan takımımızı ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Bugün yaşanan üzücü olaylar ile ilgili diyebilirim ki biz kendi memleketimizde kendi stadımızda zulüm görüyoruz. Tehdit ediliyoruz küfrediliyor, hakaret ediliyor. Deplasmanda gördüğümüz nezaketi sevgiyi saygıyı kendi evimizde görmüyoruz. Benim taraftarım kendi evinde her türlü sıkıntı ile karşılaşıyor. Ben Mersin İdmanyurdu kulübü başkan vekili olarak 3 bileti olmayan taraftarımızı kapıda duran ve üzerinde polis memuru olduğunu gösteren hiçbir şey olmayan görevi olmadığı halde bilet yırtan bilet kontrol eden bir kulüp çalışanı sandığım birisi yüzünden içeri sokamıyorum. Bana hakaret ediyor bana küfürediyor. Taraftarıma zulmediyor. Sonra bizden şikayetçi olduğunda öğreniyorum ki, arkadaşın polis memuru olduğunu ve sonra öğreniyorum 2017 yılında otogarı işlettiğim dönemde bu arkadaşın benim şahsım ile bir husumeti varmış. Mersin sevdalısı Albay Mustafa Demirtaş'a yapılanları kınıyorum. Albay bir Mersin ve MİY sevdalısıdır.”

DIŞARIDA EZİYET, KAPILARDA EZİYET

Sosyal medya hesapları üzerinden olaya ilişkin yapılan bazı yorumlar şöyle:
-Dışarıda eziyet içerde kapılarda eziyet, kırmızı şeytanlar bu şehrin tek vazgeçilmezidir. Stat kapılarındaki görevliler taraftara daha iyi yaklaşmalılar. Bugün Albay’a ve taraftara yapılanı kınıyoruz. Gelişecek olan olayları Halit Şimşek başkan ve Metin Saltık başkan önlemiştir.

"EFENDİLER BAŞKA MERSİN YOK, BAŞKA YENİ MİY YOKTUR"

-Mersin İdmanyurdu taraftarı zulüm görüyor. Kendi memleketinde kendi stadında yabancı muamelesi görüyor. Deplasmanda gördüğümüz güzel muameleyi kendi memleketimizde görmüyoruz. Polis arkadaşlar bilet kontrolü yapıyor. Hangi statta polisin bilet kontrolü yaptığı görülmüş? Üstünde polis yeleği yok, polis olduğunu anlamak mümkün değil. İnsanlara hakaret ediyor. Küfrediyor. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Albay kırmızı çizgimizdir.

-Tribünü, tribüncülüğü, abilik, kardeşlik, dostluk, mertlik sayamadığım güzel şeyleri bize aşılayan,öğreten Büyük Albay'a yapılan bu çirkin davranışı kınıyorum. Taraftarız biz terörist değil, bu sevdadan bizi hiç kimse vazgeçiremez ve geçiremeyecekte. Büyük Albay kırmızı çizgimizdir. Yaşasın tek sevdamız Mersin İdman Yurdu.