MİY için kenetlendiler: ‘İDMANYURDU 3313”

MİY için kenetlendiler: ‘İDMANYURDU 3313”

MERSİN İZ HABER

Mersin uzun yıllardan sonra ilk kez TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve zirveyi zorlayan Yeni Mersin İdman Yurdu için kenetlendi. 1’inci Lig yolunda gerekli maddi desteğin sağlanması amacıyla başlatılan “Mersin İdman Yurdu El Ele 1. Lig Kampanyası’nın lansman programı kent dinamiklerini buluşturdu. Kampanya ile ‘İDMANYURDU’ yazarak 3313’e mesaj attan herkes kulübe 33 TL destek sağlamış olacak.
Divan Otelde düzenlenen programa Vali Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Veysel Sarı, Mersin İdmanyurdu Başkanı Metin Saltık, Teknik Direktör Özcan Kızıltan, oda, dernek ve STK temsilcileri, iş insanları, kulüp yöneticileri katıldı.


Lansmanda Vali Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Kulüp Başkanı Metin Saltık, oda ve STK temsilcileri de birer konuşma yaptı.

Vali Ali Hamza Pehlivan : “BU KAMPANYAYA HERKES DESTEK VERMELİ”


“Konu neredeyse bir asrı tamamlayan bir kulüp olan Mersin İdman Yurdu olunca, herkesin kulübümüze yönelik güzel hatıraları veya sıkıntılı günlere dair hatıraları canlanıyor. Böylesi zeminler de bu hatıraları paylaşmaya vesile oluyor. Aslında bugün bir araya gelmemizin nedeni, oluşan bu yükü paylaşmaktır. Paylaşımı gerçekleştirirken de mümkün olduğunca katkıyı tabana yaymaktır. Burada olan olmayan bütün Mersinli hemşerilerimizin, Mersin'de faaliyet gösteren firmalarımızın, işletme sahiplerinin ve vatandaşlarımızın katkılarıyla, bundan sonraki süreçte takımımız yoluna devam edecektir. Tesis konusu da gerçekten önemlidir. Bu konuda, en son geçtiğimiz hafta bir spor etkinliği vesilesiyle gittiğimiz Aziz Sancar Spor Tesisleri’ni derleyip, toparladık. Bu konuda liman işletme firmasının katkısı oldu. İlimizdeki firmaları takıma sponsor olmaları konusunda teşvik ediyoruz, çağrıda bulunuyoruz. Birebir görüşmeler yapıyoruz. Mersinli hemşerilerimizi bu kampanya ile takımımıza destek olmaya davet ediyoruz, atalarımızın dediği gibi ‘damlaya damlaya göl olur’ anlayışı çerçevesinde, vatandaşlarımızın bulundukları yerlerden bir mesaj atmak suretiyle katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Zaman zaman bire bir görüşerek teşvik etmeye çalıştığımız iş dünyasından hemşerilerimizden de bu kampanyaya toplu katkılar sağlamalarını bekliyoruz. Ben de şimdi sizin huzurunda ‘İdmanyurdu’ yazarak 3313’e gönderiyorum ve kampanyanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: “BUGÜN OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRADA MERSİN İDMAN YURDU’NA DESTEK VERECEĞİZ”


“Spor kulüpleri hayatlarını idame ettirmek için büyük bütçelere ihtiyaç duyarlar. Uzun yıllardır profesyonel spor kulüplerinin döngüsünün sistemli ve istikrarlı bir şekilde sağlanması konusunda çok gayret sarf edildi. Bazı şeylerde istikrar sağlamak istiyorsanız istikrarlı temel atıp üzerine çıkmanız lazım. Kulüp yetkililerine, ‘Siz bütçenizi yapın gelin konuşalım. Ben size yapacağım katkıyı baştan söyleyeyim. Siz de ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Hatta şunun da garantisini veriyorum. Size katkı sunacağım ama bunun üstüne de çıkabilir, aşağısı olmaz’ dedim, bunu da gerçekleştirdik. Bu yıl da aynı şekilde ve şunu söyledim ‘Bunu bir hamaset meselesi, bunu bir reklam meselesi yapmayın’ dedim. Mersin İdman Yurdu’nun daha üst başarıya ulaşabilmesi için kentin ileri gelenlerinin takıma sahip çıkması gerekir. Bu işler parayla oluyor. Reklam verecek, sponsorluk yapacak bir şekilde onunla bir illiyet kuracak, bir gelir aktaracak, bir ortam hazırlayacak. Asıl önemli olan daha büyük katkılar sağlayacak çalışmaları yapmaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mevcut koşullarımıza ve imkanlarımıza göre makul olan her türlü desteği Mersin İdman Yurduna vermeye hazırız.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit: “ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Kentimizin çok önemli bir değeri olan Mersin İdman Yurdu’muz için buradayız. Hayat paylaşmakla güzel. En önemli paylaşım alanlarından biri de bir spor takımının etrafından toplanarak; heyecanı, mutluluğu ve bazen de hüznü paylaşmaktır. Bu paylaşımları yaşamak ve devam ettirmek için de takımlarımızın layık oldukları yerde olmalarını sağlamak gerekiyor. Bugüne kadar büyük bir özveriyle sürdürülen bir mücadele var. Bunun için başta Sayın Valime, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanıma ve ilçe belediye başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Tabi ki en büyük teşekkür de Mersin İdman Yurdu’nu büyük bir özveriyle sırtlayan Kulüp Başkanı Metin Saltık ve yönetimine. Neler yaşadıklarını takip ediyoruz. İyi günde, kötü günde takımının yanında olan ve asla yalnız bırakmayan taraftarımızı da unutmamak gerekiyor. Mersin İdman Yurdu için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. El birliğiyle efsanemizi layık olduğu yerlerde göreceğiz”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak: “1 MİLYON TL DESTEK VERECEĞİZ”

MİY maçlarını hiçbir zaman kaçırmıyorum. Kanunlar gereği sadece amatör kulüplere destek verebiliyoruz. MİY yönetimine çağrımız, bir prosedür işi var, onu tamamlayın. Akdeniz Belediyesi olarak 1 milyon TL destek vereceğiz. Akdeniz’de tarihi bir Mersin evini hayata geçirdik. Ayrıca ilk kez, ’İz Bırakanlar Müzesi’ni hayata geçirdik. Bu müzenin bir odasını da Mersin İdmanyurdu’na ayırdık. İlk kez Mersin İdmanyurdu’nun yer aldığı müzemiz var. Bunlar önemli. Bu gibi değerlere sahip çıkmamız lazım. Bunlar tarihte yazılı, belgeli kalacaklar. Seçildiğimiz günden beri amatör kulüplere nakdi yardım yapıyoruz. Kanunlar gereği amatör kulüplere destek verebiliyoruz. Yeni Mersin İdmanyurdu yönetimine de çağrımız, bir adres, bir prosedür işi var. Onları tamamlayın size daha önce 500 bin demiştim ama 1 milyon TL, Akdeniz Belediyesi olarak destek verelim.”

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık: “ŞEHRİMİZİN HAKKI SÜPER LİG’DİR”

“Bu kampanya şehrin takımını daha yukarılara çıkaracak. İnşallah bu yolun sonu 1. Lig olacaktır. Futbolun dibe vurduğu bu şehirde hep birlikte çalışarak bir yerlere kadar geldik. Şehrimizin hak ettiği yer Süper Lig’dir. Hep birlikte el ele, omuz omuza inşallah bunu başaracağız.”

BİR MESAJLA DESTEK

Kampanya kapsamında takıma maddi katkı yapmak isteyen herkes, cep telefonundan ‘İDMANYURDU’ yazarak 3313’e mesaj attığında kulübe 33 TL destek sağlamış olacak.