Veteranlar masa tenisi turnuvasında yarıştı

Veteranlar masa tenisi turnuvasında yarıştı

MERSİN İZ HABER

Mersin’in bir spor kenti olması için spora ve sporculara verdiği desteği sürdürdüğü ifade edilen Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde Mersin 3.Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası’nı düzenlendi.
Mersin Masa Tenisi Spor Kulübü (MEMTEK) iş birliğinde bu yıl düzenlenen ‘Mersin 3. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası’na, Amerika, Rusya, Ukrayna, Irak, İran, Suriye ve Bosna Hersek’in içinde bulunduğu 7 ülke ve 32 ilden katılımcıların olduğu turnuvada 200 sporcu yarışıyor. 30 yaşın üstü herkesin katılımına açık olan ve 2 gün süren turnuvada yarışmacılar,30
- 39, 40-49, 50-59, 60-64, 65-69, 70-74 ve 80 yaş üzeri kategorilerinde birincilik için mücadele ediyor.

GÖKAYAZ: “2 GÜN BOYUNCA TURNUVADA ÇOK GÜZEL MAÇLAR VE ÇETİN MÜCADELELER OLACAK”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, turnuvaya farklı yaş gruplarından 7 farklı, 32 ayrı şehirden sporcular bulunduğunu belirterek, “80 yaş üzerinden 4 değerli sporcumuz var. 2 gün boyunca müsabakamız devam edecek. Sporcularımız 2 gün boyunca Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini gördüler. Başkanımız Vahap Seçer’in spora verdiği büyük desteklerle bu tip çalışmalar, etkinlikler Mersin’de artarak devam edecek” diye konuştu.

“ÇİMEN: AMACIMIZ SAĞLIKLI BİREYLERİN OLMASI VE KÜLTÜR ALIŞVERİŞİ”

Önceden masa tenisinde Türkiye şampiyonluğu bulunan ve eski sporcu Mersin Masa Tenisi Federasyon Başkanı Oktay Çimen, “Veteran turnuvaları eskiden masa tenisi oynamış ve hala bu spora devam etmek isteyenlere yönelik bir organizasyon. Derneklerimiz aracılığıyla bu organizasyonumuz aracılığı ile tüm Türkiye’ ye yaydık. Amacımız sağlıklı bireylerin olması. Aynı zamanda sosyal aktivitelerle de ve kültür alışverişi ile şehirleri tanımak. Tüm şehirlerden ve diğer ülkelerden turnuvaya katılan sporcularımız var. Çok önemli bir organizasyon” ifadelerinde bulundu.