Gazeteciler ’İHA-1 Ticari Pilot Lisansı’ sertifikalarını aldı

Gazeteciler ’İHA-1 Ticari Pilot Lisansı’ sertifikalarını aldı

MERSİN İZ HABER

Mersin’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü ve Akdeniz Belediyesi işbirliğinde yerel ve ulusal basın mensuplarına yönelik düzenlenen ’İHA-1 Ticari Pilot Lisansı’ eğitimini tamamlayan basın mensuplarına sertifikaları törenle verildi.
5-7 Ocak 2024 tarihleri arasında basın mensuplarına yönelik düzenlenen ’İHA-1 Ticari Pilot Lisansı’ eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız takdim etti. Özel bir otelde düzenlenen törene, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve gazeteciler katıldı.

"ELİNİZDE ÇOK KALİTELİ TEKNOLOJİK MAKİNALAR OLABİLİR AMA DRON ARTIK BAŞKA BİR ŞEY"

Törende konuşan Başkan Gültak, "Biz alıştık 5 yılda ilkleri yapmaya. Bu da bir ilk Mersin’de. Bölge müdürümüz bizi aradığında ’Güzel bir proje, hemen destek olalım’ dedim. Mersin’de hiç yapılmamış çünkü. Teknoloji çağındayız, yapay zeka çağındayız. Dolayısıyla her türlü imkanı kullanmak lazım. Evet elinizde objektifler, çok kaliteli teknolojik makinalar olabilir ama dron artık başka bir şey. İstediğiniz açıdan fotoğraf alabiliyorsunuz, görüntü alabiliyorsunuz, video alabiliyorsunuz. Sizin imkanınız olmayan noktalara kadar ulaşıp istediğiniz görüntüleri alma imkanını veren bir cihazdan bahsediyoruz" dedi.

"MESLEĞİMİZ İTİBARİYLE ÖZELLİKLE SON TEKNOLOJİLERDEN BİZİM YAKİNEN FAYDALANMAMIZ GEREKİYOR"

Yeni teknolojilerin kullanımının medya sektöründe önemine değinen Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe’de, "Çok önemli bir eğitim aldık arkadaşlarımızla beraber. Mesleğimiz itibariyle özellikle son teknolojilerden bizim yakinen faydalanmamız gerekiyor. İçeriğimizin iyi olması, fotoğrafımızın, videomuzun, görselimizin iyi olması anlamında her türlü teknolojik imkanları kullanmamız gerekiyor. Bu bizim daha çok kitleye ulaşmamızı sağlıyor. İçeriğimizin daha kaliteli, daha özel olmasına sebep oluyor" diye konuştu.