Velisi okula çağrılan lise öğrencisi intihar etti

Velisi okula çağrılan lise öğrencisi intihar etti

MERSİN İZ HABER

Mersin’de bilinmeyen bir nedenle arkadaşlarıyla kavga eden, bu nedenle de velisi okula çağrılan kız öğrenci A.B, binanın 3’üncü katından atlayarak intihar etti. Olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı.

BABASI OKULA ÇAĞRILDI

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Toroslar ilçesinde bulanan Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Okul idaresi 10/B sınıfı öğrencisi A.B’nin bir kız arkadaşıyla kavga etmesi nedeniyle babası M.B’yi okula çağırdı. Veli baba okul idaresinde konu ile ilgili görüşme yaparken, A.B isimli kız öğrenci okulun 3’üncü katı penceresinden bir anda kendisini boşluğa bıraktı. Öğrenci A.B’nin yaklaşık 15 metre yükseklikten atladığını gören öğrencilerin idareye haber vermesiyle olay yerine kısa sürede sağlık ve polis ekipleri ulaştı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılarak Mersin Şehir Hastanesi’ne götürülen A.B, hayatını kaybetti.

ÇİFTE SORUŞTURMA AÇILDI

Meydana gelen olaydan sonra Cumhuriyet Savcılığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce çifte soruşturma açıldı. Konuyla ilgili Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden açıklama yapıldı. Toroslar ilçesinde bulunan Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10/B sınıfında okumakta olan A.B. isimli öğrencinin, okulda 3 arkadaşı ile kavga etmesi üzerine okul yönetimi tarafından öğrencinin velisinin konu hakkında bilgi verilmek üzere okula çağrıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Okul müdürü ile velinin görüşme yaptığı saat 12.00 sularında, A.B. isimli öğrencimiz 3. katta bulunan 10/B sınıfının penceresinden atlamıştır. Olayın fark edilmesi üzerine okul idaresi tarafından ivedilikle ambulans çağrılmış, emniyet güçlerine haber verilmiştir. Ambulansla Mersin Şehir Hastanesine götürülen öğrencimiz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Yaşanan bu elim olay ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Öğrencimiz A.B.’ye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına sabır ve başsağlığı dileriz.”