Mersin’de “Okulumuzu istiyoruz” eylemi

Mersin’de “Okulumuzu istiyoruz” eylemi

MERSİN İZ HABER

Mersin’de yıkım kararı alınan 88 okuldan birini olan Cumhuriyet İlkokulu’nun başka bir okula verileceği girişimi veli ve öğrencileri mağdur etti. Okul önünde toplanan verilen karardan vazgeçilmesi için imza kampanyası başlatarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

“YENİ BİNAYI BAŞKA BİR OKULA VERECEĞİZ”

Merkez Yenişehir ilçesinde yer alan Bahçelievler Mahallesindeki Cumhuriyet İlkokulu 2 yıl önce depreme dayanıksız olduğu için yıkıldı ve yeniden yapımına başlandı. 2 yıldır başka okulda misafir olan çocuklarının bu eğitim yılının ikinci yarısında Cumhuriyet İlkokulunun yeni binasına gelmesini bekleyen veliler, Milli Eğitim Müdürlüğünün “Yeni binayı başka bir okula vereceğiz” açıklamasıyla şoke oldu. Evlerinin yakınındaki okul dururken çocukların birkaç kilometrede mesafedeki okula gönderilmesine karşı çıkan veliler, “Biz mahallemizin okulunu istiyoruz. Çocuklarımız okula gidip gelmekte zorlanıyor, biz getirip götürmekte zorlanıyoruz” diyor. Veliler seslerini duyurabilmek için imza kampanyasına da başladı.
88 OKUL BOŞALTILDI

Mersin Valiliğinin, depreme dayanıksız okul binalarının boşaltılması, eski binaların yıkılarak yeniden yapılması çalışmaları kapsamında il genelinde 88 okul boşaltıldı. Bu karar 50 bin civarında öğrencinin başka okullarda misafir öğrenci olmasını beraberinde getirdi.

MAHALLEDEN UZAK OKULLARA VERİLDİLER

Yenişehir ilçesine bağlı Bahçelievler ve Güven mahallelerinde yaşayan vatandaşlar çocuklarının eğitimi için evlerine en yakın ilkokul olan Cumhuriyet İlkokulu ile en yakın ortaokul olan Çankaya Ortaokulunu tercih etmişti ancak bu iki okulun da birbirinin zıttı yönlerde, mahalleden oldukça uzak 2 farklı okula misafir olarak gönderilmesi hem velilerin hem öğrencilerin hayatını altüst etti.
Cumhuriyet İlkokulu ve Çankaya Ortaokulu öğrencilerinin velileri, yapımı tamamlanmak üzere olan Cumhuriyet İlkokulu binasının ikinci dönemde kendilerine verileceğini umut ediyordu. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de açıklamaları bu yöndeydi ancak Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri geçtiğimiz günlerde yeni yapılacak okul binasının Barbaros Ortaokuluna tahsis edileceğini, Cumhuriyet ve Çankaya okullarının ise bir yıl daha misafir olarak kalacağını bildirdi. 
Milli Eğitim Müdürlüğünün bu girişimi Bahçelievler ve Güven mahallesi sakinlerinin tepkisine neden oldu.
İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR
Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’tan randevu talep eden veliler, bu taleplerine karşılık alamayınca imza kampanyasına başladı. Veliler, “Çocuklar rezil durumda. Tuvaleti kullanamıyorlar, kantini kullanamıyorlar. Veliler bir de bunun üzerine servis parası veriyorlar. Biz mahallemizdeki okulu istiyoruz. Cumhuriyet İlkokulu tamamlanınca Cumhuriyet İlkokulu ve Çankaya Ortaokulu o binada olmalı” diyor.