(ÖZEL)-Tecavüzle suçlanan marketçi tutuklandı

(ÖZEL)-Tecavüzle suçlanan marketçi tutuklandı

Ali Ekber ŞEN / MERSİN İZ HABER

Mersin’de oturduğu mahallede sokak köpeklerinin saldırısı sonrası markete sığınan 15 yaşındaki H.G, tecavüze uğradığını ileri sürdü. Olay sonrası yakalanarak tutuklanan market sahibi 33 yaşındaki Kamil G hakkında ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 16 yıl ağır hapis istemiyle dava açıldı. Kamil G, olay sonrası alınan ifadesinde ve ilk duruşmada suçlamaları kabul etmedi. H.G ise iddianamede yer alan ve pedagog gözetiminde verdiği ifadesinde “Üzerime atladı, kaçamadım, ‘kalk üstümden’ dedim, kalkmadı. Eliyle boğazıma bastırınca nefesim kesilince tecavüze uğradım” dedi. Mahkeme ilk duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelerken, sanığın tutukluk halinin devamına hükmetti.

‘İÇERDE PANSUMAN YAPALIM’ DİYEREK TECAVÜZ ETTİ

Edinilen bilgiye göre olay yayla özelliği bulunan merkez Toroslar ilçesine bağlı Bekiralanı mahallesinde Ağustos ayında meydana geldi. İddiaya göre 15 yaşındaki H.G, sokakta yürümekte iken sokak köpeklerinin saldırısından korkarak markete girdi. Koşarken, kaydığı yolda kolu ve bacağı çizilen genç kız, sığındığı ve daha önceden tanıdığı market sahibinin ‘İçerde pansuman yapalım’ önerisi üzerine işyerine girdikten bir süre sonra arka tarafta yer alan odaya zorla çekilip, tecavüze uğradı. Olay sonrası ailenin şikâyeti üzerine market sahibi, jandarma ekibince yakalandı. Pedagog aracılığı ile verdiği ifadesinde zorla tecavüze uğradığını iddia eden H.G’ye sevk edildiği hastaneden de kızlık zarının da bozulduğuna yönelik rapor verildi. Bunun üzerine mahkemeye çıkartılan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderdi.

"İÇERİDE PANSUMAN YAPALIM’ DİYEREK TECAVÜZ ETTİ"

Meydana gelen olaydan sonra yürütülen hazırlık soruşturmasının tamamlanmasıyla Kamil G. hakkında ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 16 yıl ağır hapis cezası talep edildi. Savcılıkça hazırlanan ve Mersin 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede mağdur H.G’nin pedagog gözetiminde ifadesi de yer aldı. H.G ifadesinde, “Yolda yürürken köpekler saldırdı, kaçarken de kolumu bacağımı çizdirdim, markete sığındım. Kamil G, bana ‘Ne oldu?’ dedi. ‘Köpek, saldırdı’ dedim. ‘İçerde pansuman yapalım, malzeme var’ dedi. Canım çok acıyordu, cam odanın kapısına geldiğimde beni içeriye itti, üzerime geldiğinde anladım ancak kaçamadım. ‘Kalk üstümden’ dedim, kalkmadı, kendi eli ile boğazıma bastırınca nefesim kesildi. Tecavüze uğradım, iki elimle de göğsünü ittiriyordum, üst tarafımı çıkarmaya çalıştı beceremedi, sonra eşofmanımı çıkardı. İç çamaşırımı da çıkardı. Sanırım o da yırtıldı, odada açılmış bir koltuk vardı, onun üzerinde oldu, çığlık attım ancak boğazıma bastırınca ses çıkaramadım. Cinsel ilişki 10 dakika sürdü, daha sonra içeriden bir ses geldi, bunun üzerine kendisi kalktı dışarıya çıktı. Ben de üstümü giyindim, canım acıyordu, koşamıyordum, bağırmaya başladım” dedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

İddianamede sanığın Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadesine de yer verildi. Sanık Kamil G. ifadesinde şunları söyledi:
“Bu olayların olmasından yaklaşık 35-40 gün önce H, benim numaramı bulmuş ve beni ilk defa aradı ve markette ekmek olup olmadığını sordu. Ben de telefon numarasını kaydettim ve daha sonra telefon görüşmelerimiz oldu. Telefon görüşmelerimiz genelde iş yerimden yapılacak alışverişe yönelikti. Ancak bazen hâl hatır sormak içinde beni aramıştı. Ben ise iş yerimde iş yaparken bana mesaj göndermesi sonrası mesaj gönderemediğim zamanlarda arayarak mesajına cevap veriyordum. Görüşmelerimiz genelde sabah erken saatlerinde ve akşam geç saatlerde oluyordu. Sabahları ‘günaydın’ geceleri de ‘iyi geceler’ demek için benimle iletişime geçiyordu. Bu telefon görüşmeleri haricinde bizim yüz yüze görüşmemiz olmamıştır. Dolayısıyla benim iş yerimde ona yönelik cinsel eylemim söz konusu değildir. Bu tarihten yaklaşık 10 gün önce beni telefonumdan arayarak ailesinden bıktığım ve evi terk edeceğini söyledi. Ben de ‘Yapma etme’ dedim. Dün gece saat 24.00 sıralarında telefonuma 4-5 tane mesaj geldi. Mesajların H’den geldiğini anladım ancak numarası engelli olduğu için mesajları okuyamadım. Daha sonra duramayarak aradım, o da bana ‘Buraya bir gel, babam yok annemle ikimiz korkuyoruz bir gel’ dedi. Ben de oturduğu çadırlarının olduğu yere gittim. Ancak ben çadırın oraya varmamla darp edilmeye başladım. Bu darp eylemimden dolayı da şikâyette bulundum. Beni darp eden babası ve arkadaşlarıydı. H’nin benim hakkımdaki iddialarını kabul etmiyorum. Bunun yanı sıra babasının arkadaşı olan Abdulmuttalip ile benim boşanma aşamasındaki eşimi bir arada yakaladım. Eşim ile boşanma aşamasındayız. Boşanma davamız devam etmektedir, muhtemelen Abdulmuttalip ile boşanma aşamasındaki eşimde bu olaya dahil olup hana komplo kuruyorlar. Ben bu olaylar anlattığım şekilde gerçekleşmiştir, ben üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.”

İLK DURUŞMA YAPILDI

Bu arada olayla ilgili ilk duruşma Mersin 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada pedagog eşliğinde ifade veren H.G, daha önce verdiği ifadesini tekrar etti. Köpeklerden korktuğu için sığındığı markette tecavüze uğradığını yineleyen H.G, şöyle dedi “Sanıktan şikayetçiyim.” dedi

“BANA KOMPLO KURDULAR”

İlk duruşmada ifade veren sanık Kamil G. ise daha önce olduğu gibi suçlamaları kabul etmedi, şöyle dedi:
“H, benimle duygusal bir şey yaşamak istemişti, ancak ben böyle bir şey istememiştim, bana mesajı düştü, beni dayak yiyeceğim yere çağırdı, mesajda ‘Neredesin, niye telefonuna bakmıyorsun’ yazıyordu, ben de bunun üstüne dediği yere gittim ve bu olay yaşandı, beni dövdüler Ben kesinlikle onunla bir şey yaşamadım, kızlık zarında meydana gelen yırtığın benimle bir ilgisi yoktur, ben kendisiyle cinsel ilişkiye girmedim, ben bu olayı eşim ile dost hayatı yaşadığı Abdulmuttalip'in kurduğu bir kumpas olarak düşünüyorum, suçsuzum, tahliyemi istiyorum.”

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti iddia makamı savcının da sanığın tutukluluk halinin devamına yönelik mütalaasından sonra kararını açıkladı. Mahkeme, sanığın tahliye ve adli kontrol hükümlerini uygulama talebini reddederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.