AKP’li Gültak, vekillere “sapkın, sapık” dedi, meclis karıştı

AKP’li Gültak, vekillere “sapkın, sapık” dedi, meclis karıştı

MERSİN İZ HABER

AKP’li Akdeniz Belediye Meclisinde, belediyenin yaptırdığı kadın konukevinin, bütçe yetersizliği gerekçesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devredilmesi tartışmaya neden oldu.
Akdeniz Belediyesinin kaynaklarıyla yaptırılan kadın konuk evinin, 25 yıllığına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devredilmesi teklifi üzerine söz alan HEDEP’li Ali Tanrıverdi, “Yasalar, nüfusu 100 bini aşan belediyelerin kadın ve çocuk konuk evi açmasını zorunlu kılar. Bu tesisi belediye işletmek zorunda olduğu için tahsis yasal değil” dedi.

MHP’Lİ ÜYE: “YEMEĞİNİ NASIL VERECEKSİNİZ?”

MHP’li üye Tufan Nenni de “Orada kadınların ve çocukların rehabilite edilmesi hedefleniyor. Siz belediye olarak kadınların yemeğini, güvenliğini sağlayabilecek misiniz? Yarın bir gün kadının eşi silahla giderse onu önleyebilecek misiniz? Ha devlet yapmış ha belediye yapmış. Devletin bunu yapmasında sakınca yoktur. Siz devletle karşı karşıya gelmeye alışmışsınız” diyerek HEDEP grubunu hedef aldı. EMEP’li üye Halil Kara da “Yenişehir Belediyesi bugüne kadar 2 kadın konukevi yapmış. Bunları başka kurumlara devrettiği için şu an Yenişehir Belediyesinin kadın konukevi yok diye görünüyor. Biz de elimizdekini devredersek yasal olarak belediyenin kadın konukevi olmayacak. Bu devirlerle yerelleşmenin tam tersine bir merkezileşmeye doğru gidiyor” ifadeleriyle teklife karşı çıktı.

“KADIN VE AİLE MÜDÜRÜ NEDEN ERKEK?”

HEDEP’li üye Bedriye Kuş ise “HDP döneminde Akdeniz Belediyesinin kadın konukevi vardı. Ancak kayyım döneminde teşhir edildi ve kapatıldı. 4.5 yıl sonunda bir kadın konukevi yapıldı. Elinize sağlık. Ancak bunu neden bakanlığa devrediyoruz. Bunun belediye bünyesinde kalması gerekir. Bakanlığın zaten bütçesi var. Bakanlık bu bütçeden belediyeye katkı sunsun. İştar Kadın Danışma Merkezi vardı. Orayı Kadın Aile Müdürlüğü yaptınız. Yetmedi bir de oraya erkek müdür atadınız. Bunu eleştirdik ama kararınızdan vazgeçmediniz. Kadınların rahatlıkla ulaşabileceği alan ancak belediyeler olur” ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ BAŞKAN: BAZI MİLLETVEKİLLERİNİZ SAPKIN VE SAPIK FİKİRLERİ SAVUNUYOR

Meclis üyelerinin teklife karşı çıkmasına öfkelenen AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise şunları söyledi:
“Bakın aile dediğiniz şey kadın ve erkekten oluşuyor. Bazı partilerin, bazı milletvekillerinin böyle bir düşüncesi bile yok. Siz bunları mı savunuyorsunuz? Bana bir söyleyin, özellikle buradan Anadolu topraklarında yaşayan Alevi’sinin de Sünni’sinin de Kürt’ünün de Türk’ünün de Arap’ının da bu örf ve adetin dışında başka bir adeti var mı bana söyler misiniz? Aile neyden oluşuyor, soruyorum hepinize tek tek. İki erkekten mi? İki kadından mı? Bir kadın bir erkekten mi oluşuyor? Bir cevap verin bana. Ama içinizde bazı milletvekilleriniz sapkın, sapık görüşleri savunuyor. Çok rahat konuşuyorum, bazı vekilleriniz sapkın ve sapık fikirleri savunuyor. Dava açabilirler, ben isim vermiyorum. Anadolu topraklarında burada Alevi kardeşlerimiz yaşıyor, burada Kürtler var Araplar var Hristiyanlar var. Hangi mezhepte hangi dinde bir aile iki erkekten, iki kadından oluşur.”

“KADIN VE AİLE MÜDÜRÜNÜN ERKEK OLMASI DOĞALDIR”

AKP’li başkanın “sapık, sapkın” gibi ifadelerle HEDEP’li üyeleri hedef alırken MHP’li üye Tufan Nenni’nin “13 yaşında kız çocuklarını peşkeş çektiniz” demesi salonu daha da gerdi. AKP’li Gültak, şöyle dedi:
“Niye işinize gelmedi, zorunuza mı gitti kardeşim. Bir taneniz söyleyin, deyin ki aile iki erkekten oluşur, iki kadından oluşur diyeniniz var mı? Kim iki erkekten bir aile, iki kadından bir aile oluşur diyorsa bu sapıktır. Şimdi ben bunu niye söyledim? Bakın bizim Kadın ve Aile Müdürlüğü’müz var. Kadın müdürlüğümüz yok. Dolayısıyla Kadın ve Aile Müdürlüğü’nün adı üzerinde Aile Müdürlüğü. Aile ise bir erkek ve bir kadından oluşur. Dolayısıyla Aile Müdürlüğü’nde bir erkeğin olması kadar doğal bir şey yok. Ama sizin kafanızın arkasında başka bir şey var.”

Akdeniz Belediyesinin yaptırdığı kadın konuk evinin, kadın ve çocuk rehabilitasyon merkezi olmak kaydıyla 25 yıllığına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına verilmesi teklifi AKP ve MHP grubunun oylarıyla kabul edildi.