Emeklilerden mitinge sazlı-sözlü çağrı

Emeklilerden mitinge sazlı-sözlü çağrı

MERSİN İZ HABER

Tüm Emeklilerin Sendikası, Emekliler Dayanışma Sendikası ve 2029 Emekliler Sendikası 10 Aralık’ta Ankara’da emekli mitingi düzenleyerek emeklilerin taleplerini hükümete duyurmaya çalışacak. Tüm Emeklilerin Sendikası üyeleri Mersin'de bir araya gelerek emeklileri mitinge davet etti

SAZ ÇALIP TÜRKÜLER SÖYLEDİLER

Şehir merkezinde bulunan Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen ve EYT'lilere İntibar ve Statü Yasalarını İstiyoruz" yazılı pankart açan emekliler, saz çalıp türküler eşliğinde halay çekti. Emekliler, Ankara mitingi için uyarlanan türküyü de hep bir ağızdan söyleyerek emeklileri Ankara mitingine davet etti.

“EMEKLİLER YAŞAMINI SÜRDÜREMEZ HALE GELDİ”

Tüm Emeklilerin Sendikası Mersin Şube Başkanı Oktay Canpolat, “Bu ülkede emekli olmak o kadar zor ki... Olduktan sonra yaşamak bir o kadar zor. Bu ülkenin bütün üretimini, güzelliklerini bu insanlar gerçekleştirdi. Ama emekli olunca o yaşamlarını sürdüremez hale geldiler. Bakan Işıkhan, iki gün önce 'emekliler için hazineyi zorluyoruz' dedi. Bu ne demek? 'Emekliler sizi sefalete mahkûm edeceğiz' demek. Sermayeye ödenen para 2 trilyon 200 milyar lira. Dolara vuracak olursak 73 milyar dolar. Yani sermayeye para var, bize gelince para yok. Kaynak yok" dedi.

“EMEKLİ İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRET TUTARINDA OLMALI”

Emekli sendikalarının ortak taleplerle Ankara mitinginde buluşacağını belirten Canpolat, şunları söyledi:
"Emeklilikte insan onuruna yaraşır bir ücret istiyoruz. Emekli aylıkları intibak yasası çıkarılarak yeniden düzenlenmeli. Emekli aylığı bağlama oranları dul ve yetimleri de kapsayacak şekilde milli gelir artışına göre belirlenmeli. Memurlara verilen 8 bin 77 TL tüm emeklilere verilmeli. Çalışan emekliler, esnaf ve çiftçi emeklileri de 5 bin liralık ikramiyeden faydalanmalı. Emekli ikramiyelerinin tutarı asgari ücretten az olmamalı ve ikramiye sayısı artırılmalı. Bu taleplerimizi haykırmak için Ankara’da olacağız. Bütün emeklileri bu mitinge katılmaya davet ediyoruz.”

Canpolat, Ankara mitingine katılmak isteyen emeklilerle için Mersin’in farklı