Seçer’den ilçeler düzeyinde yerel iş birliği çağrısı

Seçer’den ilçeler düzeyinde yerel iş birliği çağrısı

MERSİN İZ HABER

Yaklaşan yerel seçim öncesinde partilerin ittifak arayışları konusunda Ankara’da hareketlilik yaşanırken, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçeler düzeyine dikkat çekti. Konuya ilişkin önemli bir çıkış yapan Başkan Seçer, “Genel merkezler arasındaki görüşmeler tamamlandıktan sonra ortaya çıkacak sonuca göre en kötü şartlarda bir yerel iş birliği yapılmasının doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.

“ÜZERİMDE SEÇİM STRESİ YOK. İŞİMİZİ YAPTIK, RAHATIZ”

Burada yerel seçim sürecini değerlendiren Başkan Vahap Seçer, “Önümüzde bir yerel seçim var. Büyüklerimiz erken kalkan yol alır derdi. Biz de işimizi zamanında yaptığımız için yola erken koyulduğumuz için çok rahatız. Emin olun başkanınız olarak üzerimde bir seçim stresi yok. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Mevcut koşullarla, emin olabilirsiniz Mersin'e yapılabilecek olan en büyük hizmetleri yaptık. Yağmur, soğuk, kış hiç aramadık. Her şeyimizi verdik. Mersin’e hizmet etmeye verdik. Muhalefet partisinin belediye başkanı olarak bunu yaptık. Meclis çoğunluğu olmadan yaptık. Pandemi şartları, deprem şartları, meclis engellemeleri, siyasi operasyonlar başımıza gelmeyen kalmadı. Ama bunlara rağmen çok güzel hizmetler yaptığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“SORUMLULUK VE YETKİ ALMAYA HAZIRIM”

Konunun önemine işaret eden CHP’li Seçer, “Burada da hem sorumluluk hem yetki almaya hazırım. En azından ilçelerde iş birliği yaparsak hem partimiz açısından hem de ittifakta olan diğer partiler açısından yararlı olacağını düşünüyoruz. Hakkaniyetli olacak şekilde, diğer partilerin de temsiliyetine halel getirmeyecek şekilde bir düzenleme, bir karar alma imkânımız olursa başarılı olacağımızı çok net görüyorum. İlçelerde yapılacak iş birlikleri ile birçok ilçeyi ya biz kazanacağız ya da ittifak partilerinin kazanmasına destek vereceğiz ve onlara kazandıracağız” ifadelerinde bulundu.

“İLÇELER İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPILABİLİR”

Genel seçimlerde partiler arasında kurulan iş birliğinin 2024 yerel seçimlerinde de kurulmasını arzu ettiklerini belirten Vahap Seçer, şöyle devam etti:
“Genel seçimde yaptığımız iş birliğini mutlaka bu süreçte de yapma arzusu içinde oluruz. Ancak tabi ki ittifak politikası genel merkezin konusu benim değil. Genel merkezler arasındaki görüşmeler tamamlandıktan sonra ortaya çıkacak sonuca göre en kötü şartlarda bir yerel iş birliği yapılmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Burada da hem sorumluluk hem yetki almaya hazırım. Bunu partinin genel merkezi de biliyor. En azından ilçelerde iş birliği yaparsak hem partimiz açısından hem de ittifakta olan diğer partiler açısından yararlı olacağını düşünüyoruz. 13 ilçemiz var. Aklıselim bir süreç götürürsek, hakkani olursak ve bazı yerlerde CHP’nin adayları, bazı yerlerde ittifaktaki diğer partilerin adayları şeklinde olmak üzere, aday göstermeyenin diğer partiyi desteklemesiyle birçok ilçede seçimi kazanabileceğimizi düşünüyorum. Zaten aritmetik olarak mantık bunu söylüyor. Masanın üzerine koydunuz mu bu ayan beyan ortaya çıkıyor. Zaman içinde bunlar görüşülür, bunlar değerlendirilir. Hakkaniyetli olacak şekilde, diğer partilerin de temsiliyetine halel getirmeyecek şekilde bir düzenleme, bir karar alma imkanımız olursa başarılı olacağımızı çok net görüyorum.”

“BÜYÜKŞEHİR’DE TARİHİ BAŞARIYI YAKALAYACAĞIZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili hiçbir endişesinin olmadığına vurgu yapan Seçer, bu konuda şöyle dedi:
“Bunlar umudum, dileğim değil. Çok net olarak söylüyorum. Her sokağa girmiş bir belediye başkanı olarak, her kesime hizmet götürmüş bir belediye başkanı olarak, vicdanı tertemiz ve rahat, başı dik bir belediye başkanı olarak söylüyorum tüm tarihlerin en büyük başarısını kazanacağız. İlçelerde yapılacak iş birlikleri ile de birçok ilçeyi ya biz kazanacağız ya da ittifak partilerinin kazanmasına destek vereceğiz ve onlara kazandıracağız. Bu konuda hiçbir endişem yok. Kısa zamanda ete kemiğe bürünür, adaylar netleştir. İttifak olacaksa sonuç netleştir. Sahaya çıkıp çalışmalara devam ederiz. Her zaman söylediğim gibi çalışan kazanacak. Biz de çalışıyoruz. O yönden hiçbir endişemiz yok.”