Mersin Maratonu’na destek

Mersin Maratonu’na destek

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediyesi, maratonun hem daha geniş kitlelere duyurulması hem de maratona katılımın artırılması adına sivil toplum kuruluşlarıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesine ait nikah salonunda gerçekleşen toplantıda, vatandaşların maratona katılımını artırmak ve Mersin genelinde tanıtımını yapmak adına kent paydaşlarına düşen sorumluluklarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, toplantıda maraton bünyesinde yer alan Halk Koşusunda koşmak için de kayıt yaptırdı.
Yeni Mersin İdman Yurdu oyuncuları, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 10 Aralık’ta koşulacak olan ‘5. Uluslararası Mersin Maratonu’na çağrı yaparak, tüm sporcu ve vatandaşları maratona davet etti. Maraton tişörtlerini giyerek antrenmana çıkan kırmızı lacivertliler, ‘Herkes Koşar Mersin’e’ diyerek tüm Mersinlileri 10 Aralık’ta maraton koşmaya çağırdı.

“10 ARALIK’A KADAR YOĞUN BİR TEMPODA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl 10 Aralık’ta 5.’si düzenlenecek ‘Uluslararası Mersin Maratonu’ için sivil toplum kuruluşlarıyla değerlendirme toplantısı yaptıklarını ifade eden Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Sivil toplum kuruluşlarından katılımcılarımızın düşüncelerini ve fikirlerini aldık. Organizasyona katkılarını önerdiler, onların bu önerilerini dikkate alacağız. Biz de maratonla ilgili bilgilendirme yaptık. Güzel, verimli bir toplantı oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 10 Aralık’a kadar yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“MERSİN’İN BÖYLE ULUSLARARASI BİR ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPMASI ÇOK DEĞERLİ”

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, atletizmin Mersin için önemli spor branşlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Mersin’den geçmişte de çok başarılı atletlerin çıktığına şahit oldum. Atletizm sporun temelidir. Herkes yetenekleri ve özellikleri kapsamında futbol oynayamayabilir, basketbolcu olamayabilir, ama herkes koşabilir, yürüyebilir. Onun için atletizmi çok seviyorum ve çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

KIRMIZI-LACİVERTLİLER DE 10 ARALIK’TA HALKLA BİRLİKTE KOŞACAK

Yeni Mersin İdman Yurdu Takım Kaptanı Sertaş Güzel, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine büyük katkı sağladığını ve böyle güzel bir organizasyonda yer almaktan mutluluk duyacaklarını ifade ederek, “Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübü ve oyuncuları olarak biz de orada olacağız” dedi. Kırmızı Lacivertli oyunculardan Gökcan Gelmen ise 5. Uluslararası Mersin Maratonu’na herkesi davet ederek, “Güzel memleketimizde herkesin koşmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Oyunculardan Fuat Bavuk da maratonda yerlerini alacaklarını söyleyerek, “Bütün Mersin halkını ve taraftarımızı bekliyoruz. Çok güzel bir koşu olacak” ifadelerinde bulundu.

KAYITLAR İÇİN SON TARİH 6 ARALIK

Dünya Atletizm Birliği tarafından ‘Elite Label’ kategorisine alınan ve Türkiye’de bu kategoride yapılan tek maraton olma özelliği taşıyan 5. Uluslararası Mersin Maratonu, 10 Aralık’ta ulusal ve uluslararası sporcularla vatandaşları bir araya getirecek. Maratona kayıt yaptırmak isteyen sporcu ve vatandaşlar, 6 Aralık tarihine kadar kayıtlarını gerçekleştirebilecek.