Gurbetçileri dolandıran şebekeye operasyon: 7 gözaltı   

Gurbetçileri dolandıran şebekeye operasyon: 7 gözaltı   

MERSİN İZ HABER

Mersin’de kurdukları çağrı merkezi aracılığı ile iletişim numaralarını belirledikleri Almanya’daki gurbetçilere kendilerini asker, polis ve savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 7 kişilik şebeke polisin ağına takıldı. Gözaltına alınan 7 şüpheli ile ilgili işlemler devam ediyor.

EMNİYET AÇIKLADI

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Akdeniz ilçesinde bir ofisi çağrı merkezi şekline dönüştürerek dolandırıcılık yapıldığına yönelik alınan istihbarat üzerine çalışma başlattı. Bir süre devam eden teknik takipten sonra belirlenen adreslere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlenerek dolandırıcılık şebekesinin 7 elemanı gözaltına aldı.

ADRESLERİNDE ARAMA YAPILDI

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 3 ruhsatsız tabanca, 3 şarjör ve 40 fişek, 16 cep telefonu, 16 laptop, 6 flaş bellek, 20 banka kartı, 12 sim kart, 10 hafıza kartı, 1 yüksek kapasite harici disk, 5 ajanda ile Alman ve Türk vatandaşların kimlik ve banka kart bilgileri yazılı dokümanlar ele geçirildi.

ADLİYEYE SEVKEDİLER

Kendilerini savcı, polis ve asker olarak tanıtan şebeke elemanlarının telefonla aradıkları gurbetçi vatandaşları, çeşitli terör örgütü elemanı olduklarını söyleyip, gözünü korkuttukları ve bundan kurtulmaları için de para alarak dolandırdıkları saptandı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 şüpheli, adliyeye sevk edildi.