Mersin’de sağanak hayatı felç etti   

Mersin’de sağanak hayatı felç etti   

MERSİN İZ HABER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Mersin’de beklenen yağış dün öğleden sonra başladı. Sağanak yağış nedeniyle caddeler sular altında kalırken, çok sayıda ev ile işyerini su bastı. Ekipler, sabaha kadar yoğun çalışma yaptı.

TOPRAK KAYMASI YAŞANDI, AKDENİZ’DE HORTUM OLUŞTU

Etkisini artıran yağış, Mersin-Antalya D-400 karayolunda Anamur ilçesi Uçarı Mahallesi Şaymana mevkiinde toprak kaymasına neden oldu. Toprak kayması nedeniyle D-400 yolu kısmen kapandı, araçlar uzun kuyruk oluşturdu. Kısmen araçların yoluna devam edebildiği bölgeye ekiplerin sevk edildiği bildirildi. Silifke ve Aydıncık ilçesinde Akdeniz üzerinde ise kısa süreli hortumlar oluştu. Hortum, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Erdemli ile Silifke ilçelerinde ise yağışların zaman zaman kuvvetli olarak etkisini gösterdiği belirtildi.

EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

Sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar yollarda mahsur kaldı. Yağış nedeniyle Toroslar, Akdeniz, Tarsus, Silifke ve Bozyazı ilçelerindeki yollarda su birikintileri oluştu. 

EKİPLER YAĞIŞTA ARALIKSIZ ÇALIŞTI

Olası şiddetli yağışlar için 7 gün 24 saat anında hazır olacak şekilde organize olan MESKİ yağmur suyu TİM’leri, Meteoroloji’nin ‘turuncu kodlu uyarısı üzerine teyakkuza geçti. MESKİ ekipleri, yağışın etkili olduğu akşam saatlerinde ve gece boyunca Mersin’in tüm ilçelerinde aralıksız çalıştı. MESKİ ekiplerinin özellikle kritik noktalarda yapmış olduğu acil müdahaleler sayesinde, ana cadde ve bulvarlar kısa sürede sorunsuz olarak trafiğe açıldı.

BAŞKAN AÇIKLAMA YAPTI

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sağanak yağmur nedeniyle sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Başkan Seçer, mesajında şöyle dedi:
“Mersin de bugün dolu ve yağmur hayatı felç etti. Özellikle #Akdeniz, Toroslar ve Mezitli ye bağlı Akdam, Çavuşlu, Camili, Iğdır, Hebilli, Demirhisar, Arpaç, Nacarlı, Bekirde,Cerit ve Civanyayla mahallelerimizdeki narenciye üreticilerimizin çok mağdur olduğunu öğrendim. Mağduriyetlerinin giderilmesini diliyorum. Geçmiş olsun Mersin”