3 kişinin katil zanlısı ve babası tutuklandı

3 kişinin katil zanlısı ve babası tutuklandı

 

MERSİN İZ HABER

Mersin’in Anamur ilçesinde yakınları aynı aileden 3 kişiyi gözünü kırpmadan öldürdükten sonra yakalanarak yapılan sorgulamasında suçunu itiraf eden Ceyhun Tiken ile olayın azmettiricisi babası Mustafa Tiken tutuklandı.
Göktaş Mahallesi'ndeki sitede 31 Ekim'de Serap Aktağ (47) ile kocası Murat (50) ve oğlu Ferhat Mücahit Aktağ'ın (21) av tüfeğiyle öldürülmesinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğünce başlatılan çalışmalar kısa sürüde sonuç verdi. Kız kardeşi, eniştesi ve yeğenini öldürdükten sonra yakalanan Ceyhun Diken ve olayda azmettirici olduğu değerlendirilen babası Mustafa Tiken yapılan işlemlerden sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

4 AY ÖNCE BIÇAKLANDI

Bu arada, 3 kişinin yaşamını yitirdiği cinayetin geçmişe dayanan husumetten kaynaklandığı belirlendi. Edinilen bilgiye göre 4 ay önce de aynı evde aynı kişiler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Öldürülen Ferhat Mücait Akdağ, yaşanan kavga sırasında dayısı Mustafa Tiken’i bıçaklamış bu nedenle tutuklanmış, 4 ay hapis yattıktan sonra tahliye edilmişti. İddiaya göre Mustafa Tiken, olay günü oğlu Ceyhun Tiken ile bıçaklanma olayının yaşandığı kız kardeşinin evine gitti. Evde çıkan tartışmanın kavga dönüşmesi üzerine dışarıya çıkıp av tüfeğini alarak eve dönen Ceyhun Diken, 3 yakının üzerine rastgele ateş etti. Olayda Serap Aktağ eşi Murat ile oğlu Ferhat Mücahit Aktağ yaşamını yitirmişti.