Atatürk’e büyük saygısızlık   

Atatürk’e büyük saygısızlık   
CHP’li Mezitli Belediyesince düzenlenen defileden sonra mankenlerin de katıldığı ve alkol duvarının aşıldığı yemekte yer alan modacı Barboros Şansal, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e büyük saygısızlık yaptı. Şansal, yemeğe katılanlarla İzmir Marşı’nı söylerken, ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa, Yaşa’ diyerek, alaycı bir üslupla el işareti ile saygısızlık yaptı. Şansal’ın, kişisel medya hesabından ‘Bizde böyle’ başlığıyla paylaştığı skandal görüntüye ve CHP’li Başkan Neşet Tarhan’a tepkiler yağdı.

Ali Ekber ŞEN / MERSİN İZ HABER

Mersin’de Mezitli Belediyesi’nce Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında “Yıldırım Mayruk ile Koşar Adım Cumhuriyet” defilesi düzenlendi. Defileden sonra mankenlerin de katıldığı ve alkol duvarının aşıldığı yemeğin ilerleyen saatlerinde modacı Barboros Şansal, akıllara durgunluk veren bir skandala imza attı. Şansal, CHP’li Başkan Tarhan ile mankenlerin katılarak İzmir Marşı’nı söylediği sırada, alaylı bir şekilde gülerek ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa’ diyerek, el hareketi çekip, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık yaptı. Şansal’ın, sosyal medya hesabından ‘Bizde böyle’ başlığıyla paylaştığı skandal görüntü ve CHP’li Başkan Neşet Tarhan’a tepkiler yağdı.

100 YILDA 100 KOSTÜM DEFİLESİ

CHP’li Mezitli Belediyesi’nce Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamaları kapsamında “Yıldırım Mayruk ile Koşar Adım Cumhuriyet” defilesi Kültür Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gecesi gerçekleşti. Türkiye’nin en ünlü moda tasarımcısı Barbaros Şansal’ın hazırlayıp Asil Çağıl koreografisinde gerçekleşen defilede, 100 yıla özel 100 kostüm sergilendi. Sahne, ışık şovları ve Barbaros Şansal’ın sunumuyla renklenen gecede birbirinden güzel mankenler izleyicilerin alkışları arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu dönem, dönem anlatan kıyafetlerini taşıdı. Defilenin ana teması karşı devrim mücadelesine rağmen Cumhuriyet’in kalesini anlatan seslendirmelerle büyük beğeni topladı.

DEFİLE SONRASI YEMEKTE BULUŞTULAR

Düzenlenen defileden sonra CHP’li Başkan Neşet Tarhan eşi Sembol Tarhan, Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş, Modacı Yıldırım Mayruk, Barboros Şansal ile mankenlerin katıldığı yemek organizasyonu gerçekleşti. CHP’li Tarhan’ın, ev sahipliğinde bir restoranda gerçekleşen ve alkol duvarının aşıldığı yemeğin ilerleyen saatlerinde İzmir Marşı çalındı. Marşı CHP’li Başkan Tarhan, eşi ve mankenler ayakta alkışlayarak söylerken, modacı Barboros Şansal, marşta yer alan ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa’ diyerek gülerek ve son derece alaycı bir üslupla el hareketi çekerek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, saygısızlık yaptı.

ÇEKİLEN GÖRÜNTÜYÜ PAYLAŞTI

Modacı Barbaros Şansal, CHP’li Başkan Neşet Tarhan’ın ev sahipliğindeki alkolün gırla aktığı yemekte Atatürk’e yaptığı iğrenç el hareketini içeren görüntüyü Twitter hesabından ‘Bizde Böyle’ başlığıyla paylaşmayı da ihmal etmedi.

CHP’Lİ BAŞKAN VE ŞANSAL’A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Maliyetinin büyük olduğu öne sürülen defilenin ardından düzenlenen yemeğin sonunda İzmir Marşı söylenirken, modacı Barboros Şansal’ın Atatürk’e yönelik yaptığı çirkin el hareketini içeren görüntülerin sosyal medya üzerinden yayılması çığ gibi tepkilere neden oldu. Böyle hadsiz bir hareketin yapıldığı organizasyona ev sahipliği yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ise açıklama yapmaktan kaçındı.

“YİNE CHP, YİNE SKANDAL…”

AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı’da, konuya ilişkin sosyal medya hesabınrdan zehir zemberek bir açıklama yaptı. Kıratlı, konuya ilişkin tepkisini şöyle dile getirdi:
“Size rağmen Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkacak ve gelecek nesillere tertemiz taşıyacağız. Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama suçundan hakkında daha önce hapis cezası verilen Barbaros Şansal, bu kez Mezitli Belediyesi’nin 29 Ekim kutlamalarında İzmir Marşı esnasında tamda ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa’ kısmı söylenirken yaptığı Atatürk’e karşı saygısız ve edepsiz hareketi kınıyor, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı da bu ve buna benzer karakter yoksunu, edepsiz, sanatçı kisvesi altında toplumu kirleten, terbiyesiz ve kişilik bozukluğu olan insan müsveddelerine karşı gerekli hassasiyeti göstererek kınamasını bekliyor, Mezitli halkımız başta olmak üzere toplumdan özür dilemeye davet ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saygısızlığın gereken cezayı alması konusunda konunun takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

“İKİRCİKLİ BELEDİYE BAŞKANI”


Mimar Abdullah Yılmaz’a, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklama ile sert tepki gösterdi. Yılmaz, “Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan Neşet Bey...!!! ‘Atatürk’ diyor ki. ‘Cumhuriyet, ahlâk üstünlüğüne dayanan bir ülküdür. Cumhuriyet, erdemdir. Cumhuriyet yönetimi, erdemli ve namuslu insanlar yetiştirir...Sayın Neşet Tarhan, sen Cumhuriyet döneminde yetişmedin mi, Cumhuriyet`in verdiği haklarla belediye başkanı seçilmedin mi...!!! İkircikli belediye başkanı, Neşet Tarhan olduğunu bir kez daha ispatladın ...!!! Hani Atatürk devrim ve inkılaplarının savunucusu, koruyucusuydun. Neden, hayasızca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`e edepsizce, edep dışı hakaret eden saygısızlarla aynı masada oldun, onların bu terbiyesizliklerini alkışladın...??? Türkiye halkı, Atatürk’ün Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yaşını Kısıtlı İmkanlarıyla Bayrağını kendi satın alıp, ekmeğinin arasına katığını koyup heyecanla sokaklara dökülüp, marşlar söyleyip Cumhuriyet’ini kutlarken. Sen halkın oylarıyla seçilmiş geçici süreli Cumhuriyet`imizin kamu yararı için var olan bürokratısın.”

“SEN KİMİN PARASIYLA, KİMLERE ALEM YAPTIRIYORSUN...!!!”

Mimar Abdullah Yılmaz, konunun yakın takipçisi olacağını da vurgulayarak tepkisini daha sonra şöyle ifade etti:
“Edep dışı, hayasızca ulu önder Atatürk`e hakaret eden senin özel dostlarına, birlikte ağırladığın yakın çevren yandaşlarına programları süresince Mezitli halkının ne kadar parasını ödedin, açıkla...!!! Parasını, harcadığın insanlar yarı aç dolaşırken sosyal demokrat olduğu iddiasındaki bir belediye başkanı olarak, yakın çevreniz, değerli dostlarınız Yıldırım Mayruk, Barbaros Şansal Efendi ile Cumhuriyetin 100. Yıl kutlaması kılıfı altında böylesi meyhane eğlenceleri ortamında birilerine onların paralarını peşkeş çekemez. Alaycı bir üslupla Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa marşını söylerken, saygısızca Atatürk`e edep dışı hakaret edenleri alkışlayamazsınız...Alkışlatamazsınız..., yapmanız gerekeni niye yapmadınız, edep yahu...!!! Yasalar, Mezitli halkı üzerine düşeni yapacak, devletin malı deniz, yemeyen domuz diyenleri asla affetmeyecektir...Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, çağdaş cumhuriyet için emek verenleri Bir kez daha saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekânları Cennet olsun.”

"O HAREKETİM TABİ Kİ ATATÜRK'E 'AYYAŞ' DİYENLEREDİR"

Bu arada, modacı Barboros Şansal, kendisine telefonla ulaşan mersinizhaber muhabirne konuya iliykin şu açıklamayı yaptı:
"
Ciddiye alınıp polemik yaratılacak bir konu değil. O hareketim, tabi ki Atatürk’e ‘Ayyaş’ diyenleridir. ‘Yaşa Mustafa Kemal’ şarkısı eşliğinde başka kime olabilir? CHP’li başkana iftira atıp benim üzerimden seçim propagandası yapmaya kalkıyorlar ciddiye almam. Mersin limanı son yakalanan kokain bağlantısı haber olmalı."