Kıskançlık krizine girdi, genç kadın doktorun hayatını kararttı

Kıskançlık krizine girdi, genç kadın doktorun hayatını kararttı

MERSİN İZ HABER

Mersin’de kaldığı yurdun önünde pompalı tüfekli saldırıya uğrayan ve bir bacağını kaybeden, hastanedeki yaşam savaşı süren intörn Dr. Nida Nur N.’nin, teknisyen Erkin Karakuş tarafından, girdiği kıskançlık krizi nedeniyle vurulduğu ortaya çıktı.  Genç doktorun vurulma anı güvenlik kamerasına yansırken, yakalanan saldırgan tutuklandı. 

ADANA’DA YAKALANDI

Mersin'de hastanede çalışan teknisyen Ersin Karakuş'un  pompalı tüfekli silahlı saldırısına uğrayan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Nida Nur N.'nin sağ bacağı dizüstünden kesilirken, sol bacağında oluşan hasarın da ağır öğrenildi. Nida Nur N., merkez Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi'ndeki kız öğrenci yurdu önünde MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde teknisyen olarak görev yapan Ersin Karakuş’un pompalı tüfekle gerçekleştirdiği saldırıda yaralanmıştı. Güvenlik kamerasına yansıyan saldırıdan sonra  kaçan Ersin Karakuş, Adana’da yakalandı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Adana’da yakalandıktan sonra Mersin’de olayla ilgili ifadesi alınan Röntgen Teknisyeni Ersin Karakuş, İntörn Dr.Nida Nur N. İle yaklaşık 3 yıldır arkadaş olduklarını, eğitimini tamamlamasından sonra evleneceğini söyledi. Karakuş, ciddi ilişki yaşadığı sevgilisinin son dönemlerde kendisinden uzaklaştığını ve başka bir kişi ile arkadaş olduğununu düşünerek kıskançlık krizine girdiğini ve bu nedenle de onu cezalandırmak için böyle bir olayı gerçekleştirdiğini itiraf etti.

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Kıskançlık krizine giren Ersin Karakuş’un silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Nida Nur N., olaydan hemen sonra görev yaptığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ameliyata alınan genç doktorun sağ bacağı, diz üstünden kesildi. Sol bacağının ise ağır hasarlı olduğu kurtarılması için çaba harcandığı öğrenildi.

TUTUKLANDI

Olayla ilgili yapılan sorgulamasında suçunu itiraf eren saldırgan Ersin Karakuş çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜVENLİK KAMERASINDAKİ DEHŞET

Genç kadın doktorun acımasız erkek saldırganlığının hedefi olduğu 'o anlar' kamera kaydına yansıdı. Görüntülerde olay yerine bir otomobille gelen saldırgan yanında getirdiği çok mermili pompalı tüfeği alıp kadının üzerine üst üste ateş ediyor. Yere düşen genç doktora ateş etmeyi sürdüren saldırganın, en az 6 kez tetiğe bastığı görülüyor. Saldırı sonrasında yerde kıvranan kadına bakmadan geri dönen saldırgan otomobiline binip olay yerinden uzaklaşıyor.