Başkan Seçer, seçim startını verdi

Başkan Seçer, seçim startını verdi

MERSİN İZ HABER


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Sağlık Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nın (AKSEV) düzenlediği geleneksel öğle yemeği davetine katıldı. 
Vakfın bahçesinde düzenlenen öğle yemeğine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, il ve ilçe yöneticileri, Adana Barosu Başkanı ve Başkan Vahap Seçer’in Hukuk Danışmanı Semih Gökayaz, AKSEV Başkanı İlhan Faydaver, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz ile vakıf üyeleri katıldı. 
Davette konuşan Başkan Vahap Seçer, görevde olduğu 4,5 yıl hakkında değerlendirmelerde bulundu. Belediye Başkanlığı süresince hiç kimseye ayrım yapmadan halkın parasıyla halka hizmet ettiklerini belirten Seçer, gelecek dönemde de bu anlayışın süreceğini vurgulayarak seçim startını verdi.

“BU TİP YAPILARLA İŞ BİRLİĞİNE HER ZAMAN HAZIRIZ”

Yerel yönetimler olarak, hemşeri derneklerinden sendikalara, odalardan sivil toplum kuruluşlarına kadar herkesle iletişim içerisinde olmanın faydalı olduğunun farkında olduklarını belirten Seçer, “Yaşadıkları topluma, kente ve hatta insanlığa bir katkı sunma amaçlı kurulan bu tip yapılarda kaliteli beyinlerin olması, bu işi samimiyetle yapma arzusunun olması iyi bir sonuç ortaya çıkartıyor. Biz tabi ki bu tip yapılarla iş birliğine her zaman hazırız. Onların toplum adına yaptığı yararlı işlerde hem maddi hem de manevi katkı olarak yanlarında ve arkalarında olmanın yaşatacağı güveni de onlara memnuniyetle sağlayabiliriz. Bizlere emanet edilen kaynaklar sizlerin yarattığı kaynaklar olduğu için, nihayetinde biz de bu kaynakları harcarken beş düşünüp bir harcamak durumundayız” dedi.

“ANAMUR'DAN TARSUS'A KADAR HİZMETLERİMİZİ YAPTIK”

Yaklaşık olarak 4,5 yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni yönettiklerinden söz eden Seçer, “Bir siyasi partinin adayı olarak seçimlere giriyorsunuz ama belediye başkanı olduktan sonra eğer iyi bir belediye yönetimi sergilemek istiyorsanız, hiçbir ayrım yapmadan hizmetleri yapmak durumundasınız. Özellikle Mersin gibi yerde bu çok önemli. Yönetime gelen belediye başkanı eğer ırk, sınıf, etnik ve mezhepsel ayrım yapıyorsa, Mersin gibi bir kentte bu çok tehlikeli bir şeydir. Herkes bir diğeri gibi bu ülkenin onurlu, şerefli, eşit yurttaşıdır. Bizde bu bilinçle Anamur'dan Tarsus'a kadar hizmetlerimizi yaptık” diye konuştu.

“4,5 YILI ONURLA, ŞEREFLE GEÇİRDİK”

Belediye yönetimine geldiği ilk günden itibaren, hizmetleri ayrımcılık gözetmeksizin hayata geçirdiklerini ve toplumun tüm kesimlerinden takdir gördüklerinden söz eden Seçer, “Bütün sıkıntılara, engellere, haksız, hukuksuz operasyonlara, çamur atmalara rağmen 4,5 yılı onurla, şerefle geçirdik. Hatta bir başkalarının deyimiyle ‘Bu yönetimden beklediğimizin çok üzerinde bir performans gördük’ dedirtecek kadar başarılı çalışmalar gerçekleştirdik” ifadelerine yer verdi.

“ÖNÜMÜZDEKİ 5 AYLIK SÜREÇ ÇOK CİDDİ VE DİKKATE ALINMASI GEREKİYOR”

Kendisini ve hizmetlerini beğenen kesimlerin, yeni dönemde de ayrımcılığı reddeden anlayışın sürmesi için kalan süreyi daha fazla dikkate alması gerektiğine dikkat çeken Seçer, şöyle devam etti:
“Bizi destekleyenler eğer ki bu anlayışın bu kentte devam etmesini diliyorsa buna daha dört elle sarılıp, desteklerini daha da tahkim edip, bu işi daha da ciddiye alıp, desteklerini sürdürmeliler.  Bir belediye başkanının son birkaç ayda seçim kazanması mümkün değil. Bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren bir sonraki seçimin kampanyasını başlatır. Beş yıldır halkı için yaptığı hizmet onun seçim kampanyasıdır. Bu kampanyaya da bu rahatlıkla gideceğimi bilmenizi istiyorum. Ben hizmetimi beğenenlerin oyuna talibim. Sizlerin de desteğinizi bekliyoruz. Bugüne kadar yerel seçimlere dair çok içerikli yaptığım ilk konuşma. Ben de farkında olmadan konuşmanın akışı gereği seçim startını da buradan vermiş oluyorum.” 

FAYDAVER: “VAKFIMIZDA BİRİNCİ SIRAYI EĞİTİME AYIRDIK”

AKSEV Başkanı İlhan Faydaver, vakfın tarihi ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı. Vakfın amaçları arasında sağlık, sosyal dayanışma ve eğitim olduğunu kaydeden Faydaver, şu bilgileri verdi:

“Biz vakfımızda birinci sırayı eğitime ayırdık. Çünkü eğitim olmadan sağlık ve üretim olmaz. Bu nedenle özellikle üniversite öğrencilerimize destek vermemiz gerekiyor. Onların durumu gerçekten çok iyi değil. Üniversite öğrencilerine yönelik gördüğüm desteklerden dolayı Sayın Vahap Başkanıma çok teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından öğle yemeğine geçildi. Vakıf üyeleri ve vatandaşlarla birlikte kuru fasulye-pilav yiyen Başkan Seçer, bu yemeğin son zamanlarda yediği en güzel kuru fasulye-pilav olduğunu vurgulayarak, yemeği hazırlayan kadınlara teşekkür etti.