Evinden şasi numara baskı makinesi çıktı

Evinden şasi numara baskı makinesi çıktı

MERSİN İZ HABER

Mersin’in Erdemli ilçesinde polis ekibince suçüstü yakalanan 2 zanlıdan S.Z’nin evinde yapılan aramada şasi numara baskı makinesi çıktı. Şasi numarası değiştirilmiş 2 araç ile yurt dışından yeni getirilmiş otomobil de ele geçirilirdi.

ŞASİ NUMARALARINI DEĞİŞTİRİYORLAR

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro ekibi, çalıntı bir araç üzerine çalışma yaptı. Polis, çalınan otomobilin ilçe merkezinde Adnan Menderes Mahallesi'nde park halinde olduğunu belirledi. Çevrede bir süre zanlıları takibe alan ekipler, aracın başında bulunan şüpheliler İ.B.C. ve S.Z’i suçüstü yakalayarak gözaltına alındı. Sabıkalı olduğu belirlenen iki zanlının evlerine de operasyon düzenleyen ekipler, şasi numarası basmaya yarayan lazer baskı makinesi, 2 adet tabanca, 44 adet fişek, 3 adet oto anahtarı, 25 gram esrar maddesi ele geçirdi.

2'Sİ 'CHANGE' 3 OTOMOBİL DAHA ELE GEÇİRİLDİ

Polis ekiplerinin evde bulunan anahtarlarla ikametin çevresinde yaptığı araştırmada çalıntı 2 otomobil ile 1 minibüs bulundu. Araçların yapılan ön incelemesinde minibüs ile otomobillerden birinin 'change' olduğu saptandı.  Diğer otomobilin ise 10 gün önce yurt dışından giriş yaptığı ortaya çıktı.

BİRİ TUTUKLANDI

Yakalanan İ.B.C. ve S.Z hakkında 'Oto Hırsızlığı, 6136 SKM, Resmî Belgede Sahtecilik, TCK 191 ve Kaçakçılık' suçlarından işlem yapılarak adliyeye sevk edildi. Şahıslardan S.Z. tutuklanırken, diğeri tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
Çalıntı araç sahibine teslim edildi.