Mersin Şehir Tiyatrosu, sezonu açtı

Mersin Şehir Tiyatrosu, sezonu açtı

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2023-2024 sanat sezonunu, Muzaffer İzgü’nün “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?” adlı oyunun prömiyeriyle açtı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer'in de izlediği 2 perdelik oyun Mersinli sanatseverlerden tam not alarak ayakta alkışlandı.

Oyun bitiminde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, oyuncuları ve sahne arkasındaki tiyatro emekçilerini kutlayarak, “Çok büyük bir aile çalışması, çok değerli bir çalışma, çok büyük emek” dedi. Yöneticilerde asıl farkındalığı oluşturanların sanatçılar olduğunu da vurgulayan Seçer, “Güven veren, güven telkin eden, her hareketiyle, her davranışıyla inandırıcılığı ve güveni yüksek olan, hani; ‘diyorsa doğrudur, diyorsa yapmamız gerekir’ dedirten aslında bizim gibi yöneticilerin etrafında olan böyle değerli yetişmiş insanlardır. Bu sanatçıdır, bu bir kişiliktir, bir mühendistir. Bunu çoğaltabiliriz. Başkanlığım sürecinde çalışma arkadaşlarımın önemli katkı ve destekleri oldu. Modern ve çağdaş Mersin bundan yararlandı. Umut ediyorum gelecek günler sanat adına çok daha güzel icraların olacağı günler, yıllar olacak”  diye konuştu.
Oldukça keyifli bir akşam geçirdiklerini ifade eden Seçer, oyunun sonunda oyuncuları kutlayarak, eşi Meral Seçer ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hülya Savaş’a çiçek takdim etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger de 2023-2024 sanat sezonuna bir prömiyerle başladıklarını ifade ederek, "Bugün çok mutlu, çok heyecanlı ve çok gururluyuz. Çünkü bunları, bu güzel birlik ve beraberliği yaşamamızı sağlayan bir kişi var. Her zaman bize destek olan, yol açan, bize itici güç olan, sanatı, sanatçıyı, sanat kurumlarını çok önemseyen, gerçekten sadece bizim şansımız değil, kentin şansı, hatta ülkemizin şansı olduğunu düşündüğümüz, her zaman da rol model olmasını istediğimiz, yaptığı çalışmalarla da hep öncü olan kıymetli Başkanımız Vahap Seçer'e teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.