CHP Mersin İl kongresi yapıldı: Tarhan, Özyiğit, Bozdoğan çizik yedi

CHP Mersin İl kongresi yapıldı: Tarhan, Özyiğit, Bozdoğan çizik yedi

MERSİN İZ HABER

CHP Mersin İl kongresi yapıldı. Kongrede Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, çizik yiyerek delege seçilemedi. Başkan Vahap Seçer’in destek verdiği Koray Ömür seçimi kazanarak il başkanı oldu.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in yanı sıra, CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz, CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı, CHP Sivas Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ulaş Karasu, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Hasan Ufuk Çakır ve Talat Dinçer, CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ile Ayhan Barut,  CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz, Meclis üyeleri, siyasi partilerin il başkanları, CHP Mersin ilçe başkanları, geçmiş dönem milletvekilleri, geçmiş dönem il başkanları, STK temsilcileri, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katılım sağladı. Başkan Vahap Seçer Yenişehir AKM'de “Geleceği Gençler Seçer, Yanındayız Vahap Seçer” sloganları ile coşkulu bir şekilde karşılandı. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Divan kuruldu. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Divan Başkanı Müslim Sarı tarafından gündem maddeleri okundu.

SEÇER: “BİZİM REFERANSIMIZ ULU ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”

Başkan Vahap Seçer, kongrede yaptığı konuşmasında, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’e çıktığı yolda başarılar dilerken, “Her birimizin başarısı hepimizin başarısıdır, her birimizin kazancı partimizin kazancıdır. Mücadelemiz bıkmadan, yorulmadan, usanmadan, asla ve kat’a moralimizi bozmadan, birbirimize düşmeden, ayrılmadan, ayrışmadan sonuna kadar devam edecek. Bizim referansımız Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

“BU SEÇİMDE ÇOK KONUŞAN DEĞİL, ÇOK ÇALIŞAN KAZANACAK”

Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde Mersin’de iyi bir sonuç alındığını vurgulayan Başkan Seçer, “Elbette ki bizim görevimiz daha iyisini aramak. Ama Türkiye koşullarını değerlendirdiğiniz zaman keşke sonuçlarda Mersin gibi olsaydı. Keşke ile değil de bunun çalışarak olması gerektiğini söyleyebiliriz. Gerçek budur, çalışmak, azmetmek, istikrarla bunu sürdürmek. Elbette ki parti tartışır, bunu kurultaylarda yapar. CHP etiğine yakışır, birbirimize saygı, sevgi çerçevesinde partinin tüzüğü de, programı da, söylemleri de, yönetim anlayışı da tartışılır ama belediye başkanınız olarak şunu söylemek isterim; bir taraftan tartışırken, görevimizi unutup da rehavete düşmemek lazım. 6 ay sonra seçim var. Bu seçimde çok konuşan değil, çok çalışan kazanacak” diye konuştu.

“BU SEÇİM HİZMET EDENLERİN SEÇİMİ OLACAK”

Mersin’in Anamur’dan Tarsus’a, Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar küçük bir Türkiye niteliğinde olduğuna da vurgu yapan Seçer, “Bu seçim mezhep, meşrep ayrımı yapmadan, sen yoksulsun, sen zenginsin, sen ihracatçısın, sen çiftçisin, sen işçisin, sen emeklisin, sen kadınsın, sen çocuksun, sen yaş almışsın ayrımı yapmadan hizmet edenlerin seçimi olacak. İdeolojik bir tartışma olmayacak” ifadelerinde bulundu.

“BÜYÜKŞEHİR’İ AÇIK ARA FARKLA ALACAĞIZ”

İl kongrelerinin ve CHP Kurultayı’nın tamamlanmasının ardından tüm partililerin yerel seçimlere odaklanması gerektiğini vurgulayan Seçer, şöyle devam etti: 
“Bundan sonra Mersine ve Mersin seçimlerine odaklanalım. Genel merkez Türkiye seçimlerine odaklanacak. Partimizin tüm Türkiye'de yerel yönetimlerde başarılı olması için çalışacağım. Ama bizim görev ve sorumluluk alanımız Mersin. Hep beraber en sade üyemizden adaylarımıza kadar çalışacağız. Büyükşehir’i açık ara farkla alacağız. Yaptığımız emeklerin, halka dokunuşumuzun, insanlara olan sevgimizin, saygımızın davranışımızın semeresini göreceğiz. Halk kendini yönetenden, kendinin kaynaklarıyla kendisine hakça hizmet etmesini bekler. Bizim yapacağımız sadece bu. Adaletli olacağız. Geliri hakça dağıtacağız. Mersin’de Büyükşehirde Anamur’dan Tarsus’a Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar 13 ilçemizde partimiz iddia ortaya koyacak. Son seçimlerde partimiz bunu gösterdi. Hep beraber Mersin’de yeni bir iddia ortaya koyacağız. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi”

ÖZEL: “BUNDAN SONRAKİ HEDEFİMİZ TÜRKİYE'DE ALDIĞIMIZ SONUÇLARIN MERSİN GİBİ OLMASIDIR”

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise genel seçimlerde Mersin’in büyük bir başarı gösterdiğini belirterek, şöyle dedi:
“Şüphesiz Mersin'in aldığı sonuç ve başarı hepimiz açısından takdire değer. Bundan sonraki hedefimiz de Türkiye'de aldığımız sonuçların Mersin gibi olmasıdır. Hep birlikte onun için çalışacağız. CHP’yi Türkiye’deki diğer partilerden ayıran en önemli özelliği partide demokrasinin hakim olmasıdır. CHP’nin en önemli özelliği, genel başkanını çoklu yarışla seçebilen, genel başkanına rakip çıkabilen, kongre salonlarında genel başkanıyla yarışılabilen, tartışılabilen içeriğin konuşulabildiği ve daha sonra oradan güçlenerek çıkılabilen tek siyasi partidir. CHP’nin bu yarışma, itiraz, birlikte doğruyu arama kültürü, belki de biricik özelliği, partinin Türkiye'ye ve dünyaya alnını açık tutarak bakmasını sağlamaktadır. Buna katkı sağlayan herkese, Genel Başkanımızdan en yeni üyemize kadar minnetlerimi şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. CHP’nin bir baba ocağı olduğunu belirten Özel, “Bu evin tapusu bir kişiye aittir. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. CHP değişiyor, gelişiyor ve CHP bundan sonra da dimdik ayakta olacak.” 

BAŞARIR: “MERSİN’İ TEKRAR AMA BÜYÜK BİR FARKLA KAZANACAĞIZ”

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sayın Belediye Başkanım dedi ki; Bir an önce Mersin’e, yerele, yerel seçimlere odaklanmalıyız’ Hiçbirinizin şüphesi olmasın. Mersin’i tekrar ama büyük bir farkla kazanacağız” diye konuştu.

3 BAŞKAN DELEGE SEÇİLEMEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in destek verdiği Koray Ömür’ün listesinin seçimi kazandığı il kongresinde Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, delege seçilemedi.