Mersin’de göçmen operasyonu: Tek odada 31 kişi yakalandı

Mersin’de göçmen operasyonu: Tek odada 31 kişi yakalandı

MERSİN İZ HABER

Mersin'de gelen ihbar üzerine bir oto yıkama işyerine yapılan operasyonda, Avrupa'ya kaçmaya hazırlanan ve tek odada saklanan 31 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenlerin deniz yoluyla kaçacakları botu bile hazırladıkları tespit edilirken, çok sayıda can yeleği ve deniz simidi ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’ne yapılan ihbarda çok sayıda kişinin yurt dışına kaçak yollardan kaçacağı yönünde ihbarda bulunuldu. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri Eğriçam mahallesinde bir oto yıkama işyerine ani operasyon düzenledi.

TEK ODADA 31 KİŞİ YAKALANDI

Belirlenen adrese ani bir operasyon düzenleyen ekipler, işyerinin bir odasında çoğunluğu Suriye uyruklu 31 göçmeni yakaladı. Yapılan aramada göçmenlerin kaçacakları botta bulunurken, çok sayıda can yeleği ve deniz simidi ele geçirildi. Şahısların tek bir odada havasız bir şekilde kaldıklarını belirlenirken, Yenişehir zabıta ekiplerinde iş yerini mühürledi. Şahısların deniz yoluyla önce KKTC’ye oradan da Avrupa ülkelerine gideceği belirlendi.
Düzenlenen operasyon sonucunda göçmenlerden para aldığı belirlenen organizatör N.M yakalandı. Organizatör ve 31 göçmen işlemleri yapılmak üzere gözaltına alındı.