Tanzanyalı damat Mersin’de evlendi

Tanzanyalı damat Mersin’de evlendi

MERSİN İZ HABER

Ankara'da diyetisyenlik yapan Mersinli genç kız, okuduğu üniversitede gönlünü kaptırdığı Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'dan eğitim için Türkiye'ye gelen Omary ile dünya evine girdi.
Mersinli Diyetisyen İrem Cansu Gürsoy, eğitim gördüğü Hacettepe Üniversitesi'nde arkadaşlarının da aracılığıyla 4 yıl önce Tanzanyalı Omary Saleh Mgembe ile tanıştı. Bir dönem arkadaşlıklarını sürdüren çiftin aldığı evlilik kararına her iki aile de olumlu karşılık verdi. Bunun üzerine çift, ilki Türkiye'de, diğeri ise bir süre sonra Tanzanya'da olmak üzere iki düğün yapma kararı aldı. Çiftçin ilk düğünü Türk geleneklerine göre Mersin'in Erdemli ilçesinde gerçekleştirildi.

ÇİFTTETELLİ OYNADI, HALAY ÇEKTİ

Salona giren çiftin dansıyla başlayan düğünde Tanzanyalı damat Omary 'kesik çayır' ve 'erik dalı' oynadı, düğünün ilerleyen saatlerinde de halay başı oldu. Sahneyi bir an olsun terk etmeyen damada aile fertleri de eşlik ederek yalnız bırakmadı.

“O ARTIK BİR MERSİNLİ”

Renkli görüntülere sahne olan düğünde eşiyle tanışma süreçlerini anlatan gelin İrem Cansu Gürsoy, "Ankara'da tanıştık üniversite okurken. Omary Hacettepe mezunu, ben Başkent Üniversitesi mezunuyum. Ortak bir arkadaşımız tanıştırdı bizleri. 4 yıllık bir berberliğimiz var. Omary artık Mersinli oldu. Çünkü ben Mersinliyim. Artık Türkçesi'de çok iyi ve Türkiye'yi de çok seviyor. Çok mutluyuz. Omary Almanya'da çalışıyor, Almanya planımızda olabilir, Türkiye'de de devam edebiliriz. Omary çok güzel kalpli bir insan, çok düşünceli, o yüzden bana çok iyi hissettirdi. Onun içinde aynı şekilde diye düşünüyorum. Çok mutluyuz" dedi.

"İREM BANA ÇOK YARDIM ETTİ"

Üniversitede maden mühendisliği okuyan şu an Almanya'da özel bir firmada yazılım mühendisliği yapan Omary Saleh Mgembe ise, "Ben Tanzanyalıyım. Eğitim için Türkiye'ye geldim, maden mühendisliği okuyordum. Ortak arkadaşımız vardı, ondan tanıştık. Türkçem çok iyi değildi, İrem bana çok yardım etti. Şimdi birlikteyiz, onunla evlendiğim için çok mutluyum” diye konuştu.