Mağarada mahsur kalan ABD’linin tahliyesine başlanıyor

Mağarada mahsur kalan ABD’linin tahliyesine başlanıyor

MERSİN İZ HABER

Mersin'in Anamur ilçesi sınırlarında Taşeli Platosu'nda yer alan 1276 metre derinliğe erişmiş Türkiye'nin en derin 3. mağarasında rahatsızlanarak mahsur kalan ABD'li bilim insanı Mark Dickey'in tahliyesine başlanacağı öğrenildi.
Morca Düdeni'nde yerin 1040 metre altında kurtarılmayı bekleyen Mark Dickey'in son durumu, Avrupa Mağara Kurtarma Derneği yetkilileri tarafından paylaşıldı. Merkezi Zagrep'de bulunan Avrupa Mağara Kurtarma Derneği (ECRA) yetkilileri, paylaşımlarında şunları kaydetti:

DİCKEY'İ 7 AYRI EKİP ÇIKARACAK

"Kurtarma ekipleri, ilave halatlar ve sabitleme elemanları takarak girişe çıkış yolunu hazırlıyor. Mağara, farklı mağara kurtarma ekiplerinin sorumlu olduğu 7 bölüme ayrıldı. Birinci bölümde 180 metreye kadar Türk mağara kurtarma ekibi, 180 metreden 360 metreye kadar Macar mağara kurtarma ekibi, 360 metreden 500 metreye kadar Polonya mağara kurtarma ekibi, 500 metreden 680 metreye kadar ve buradan da 715 metreye kadar İtalyan mağara kurtarma ekipleri, 715 metreden 900 metreye kadar Hırvat mağara kurtarma ekibi, 1040 metreye kadar da Bulgar mağara kurtarma ekibi görev yapacak. Mağarada 1040 metredeki çadırdan girişe kadar olan iletişim hattı iyileştirildi. Ayrıca mağaranın tabanına Cave-Link adı verilen ek kablosuz iletişim sistemi kuruluyor. Doktorlar, hastanın sağlığını daha da iyileştirmek için çalışıyorlar, böylece yüzeye zorlu nakil daha fazla komplikasyon olmadan yakında başlayacak."

HELİKOPTER HAZIR BEKLETİLİYOR

Bu arada tahliye işleminin uzun süreceği, ABD'li bilim insanı Mark Dickey'in çıkarılmasının 3-4 günü bulabileceği kaydedildi. Morca Düdeni girişinde ise sağlık görevlileri ve bir helikopter bekletiliyor.