Tokat’ta dolandırdılar, Mersin’de yakalandılar

Tokat’ta dolandırdılar, Mersin’de yakalandılar

MERSİN İZ HABER

Tokat’ta bir süre önce 2 milyon TL’lik dolandırıcılık olayına karışarak Mersin’e gelen 5 zanlı polisin ağına düştü. Dolandırdıkları para ile Mersin’de kuyumcudan altın satın almak üzere olan 5 zanlı polis ekibince suçüstü yakalandı. Zanlılardan 3’ü tutuklandı.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tokat'ın Turhal ilçesinde 'sazan sarmalı' yöntemiyle 2 milyon TL’lik nitelikli dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenin şüphelilerinin Mersin'de olduğu bilgisine ulaşan ekipler, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, şüphelilerin dolandırıcılık yoluyla elde ettikleri paraları bir kuyumcunun banka hesabına göndererek altına dönüştürdüklerini belirleyen ekipler, M.N.K, İ.Ç, M.E.A., A.K. ve A.Ç. adlı zanlıları gizlendikleri adreslerde yakalayarak gözaltına aldı.
Yapılan sorgulamaları ve işlemlerden sonra mahkemeye çıkartılan zanlılardan İ.Ç, A.Ç. ve M.N.K tutuklanırken, A.K. ve M.E.A 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı.
Bu arada, dolandırıcılardan biri kuyumcuda altınları alırken görüntülendi. İş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüde, zanlının kuyumcuda işlemlerini yaptırarak altını aldığı anlar yer aldı.