Mersin’de FETÖ’ye operasyonu 9 gözaltı

 Mersin’de FETÖ’ye operasyonu 9 gözaltı

MERSİN İZ HABER

Mersin’de Fethullahçı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 9 şüpheli yakalandı. Yakalananlar arasında kamu personel sınav sorularını çalarak, örgüt yandaşlarına veren kamu görevlilerinin de bulunduğu açıklandı.
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yaptı. Bir süre devam eden teknik takip çalışmaları kapsamında aralarında bylock kullanıcıları, örgütün öğrenci yapılanmalarında yer alıp örgütün yurtlarında ve evlerinde örgüte eleman devşirmek üzere faaliyette bulunanlar ile polis okulu sınav soruları ve KPSS sorularını çalarak kamu görevlisi olan kişilerin de bulunduğu 9 şüphelinin kimlik ve adresleri belirlendi. Bunun üzerine operasyon sabah saatlerinde özel harekât ve dron desteğiyle belirlenen adreslere eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. Kapılar koçbaşlarıyla kırılarak açılırken, operasyon bölgelerinde yoğun güvenlik önlemi alındı.
Belirlenen adreslerde arama yapan ekipler çok salıda örgütsel doküman ele geçirirken, 9 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.