Seçer: Eğer başarısızlarsa değişecekler

Seçer: Eğer başarısızlarsa değişecekler

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Erdemli İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada partisindeki değişim tartışmalarını değerlendirdi. Partisinin son seçim sürecinde radikal, partinin alışık olmadığı kararlar alarak ittifaklar kurduğunu belirten Seçer, “Eğer başarısızsa parti meclisi de MYK’da genel başkan da değişecek” dedi.
Kongre sürecinde genel seçimlerin değerlendirileceğini belirten Vahap Seçer,  “Partimizin o dönemde aldığı çok stratejik kararlar oldu. Çok radikal kararlar oldu. CHP’nin bugüne kadar alışık olmadığı kararlar. CHP hep kendi ayakları üzerinde mücadele eden bir parti olarak kendini gösterdi. 30 yıllık bir siyasi tarihe baktığınız zaman sağda ufak partiler genelde ittifaklar yapardı. Zamanında Refah Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi’yle örneğin 1991’de bir ittifak kurmuştu. Ama başkanlık sisteminden sonra yüzde 50+1 oyun iktidarı belirlediği bir ülkede ittifaklar siyasal aritmetik gereği zorunlu olmuştur. CHP’nin sayın Genel Başkanı, CHP’nin MYK’sı, CHP’nin parti meclisi üyeleri ortada bir sonuç var. Görünen yüz Kemal Kılıçdaroğlu ama bu partinin en yetkili organı Parti Meclisi’dir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararları Parti Meclisi tarafından reddedildiği zaman geçerli değildir. İşte bu kongrelerin önemi budur. Gerekiyorsa başarısız örgütler değişecek, başkanlar değişecek, başarısız Parti Meclisi üyeleri değişecek. Bunun kararını delegeler verecek, herkes fikrini söyleyecek. Başarısız MYK değişecek, başarısızsa Genel Başkan değişecek. Kongre sürecinin amacı bu” diye konuştu.

“BUNUN ADI CHP ÜZERİNDEN KARİYER DEVŞİRMEKTİR”

“Başarıyı şahısların milletvekili olmasına ya da olamamasına, şahısların belediye başkanı olmasına ya da olamamasına bağlarsak bu parti parti olmaktan çıkar” diyen Vahap Seçer, “Buradaki eleştirilerimizi yaparken kürsüye çıkan delege arkadaşım mutlaka bunları idrak edecektir. Ama bu delege arkadaşlarımı etkileyen arkadaşlarım milletvekili olamamaktan kaynaklı bir hezeyanla, bir öfkeyle söylediklerini kusarcasına söylerse bunun adı CHP’lilik değildir. Bunun adı yıllardır olduğu gibi CHP üzerinden kariyer devşirmedir. Buradaki çok değerli delegelerin bu ayrımı yapmalarını istiyorum. CHP olmasa Vahap Seçer’in bu memlekette ne hükmü var? Zeydan Karalar’ın Adana’da, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da, Mansur Yavaş’ın Ankara’da ne hükmü var CHP olmasa. Ben de dahil hiçbir üyenin CHP olmasa bir hükmü yoktur. Biz üyeler partiyi parti yaparız, ama o parti kimliğimizi toplumda yüceltir” ifadelerinde bulundu.

“ERDEMLİ’DE OYUMUZU BODRUM’DA TATİL YAPARAK ARTIRMADIK”

4 yıllık belediye başkanlığı sürecinde Erdemli’ye önemli hizmetler verdiklerini, ilçe örgütünün de son seçimlerde üstün çaba gösterdiğini kaydeden Seçer, şöyle devam etti:
“Erdemli’de oyumuzu 4.27 puan artmışız. Bunlar seçim zamanında yurtdışılarında tatilde olmadı, Bodrumlara giderek olmadı, buralarda çalışarak oldu. Bunu da ayırmak lazım. AKP 10 puan kaybetti. İYİ Parti yerinde saydı, MHP diğer rakibimiz 2 puan gibi bir artış sağladı. Bu hesaplar önemli, 7 ay sonra bunlar bize lazım olacak. Şu anda Erdemli’de 2’nci partiyiz, Mersin genelinde CHP’nin stratejisi ne olacak bilemiyoruz. Bir ittifak mı? bir başına mı? Biz bir başımıza gittik. 2019’da bir başımıza gittik, şimdi ne olur onu zaman gösterecek. Erdemli’yi kurgulayacağımız bir kombinasyonla almamamız mümkün değil, çok rahat alırız. Büyükşehir’in de bugüne kadar buraya sağladığı hareketlilik de ona etki edecektir.”

“CEBİNDE DEĞİL, GÖNLÜNDE CHP KİMLİĞİ OLANLAR”

Kongrelerde, cebinde CHP kimliği taşıyan herkesin başkan adayı olabileceğini belirten Vahap Seçer, sözlerini şöyle tamamladı:
“Ancak önemli olan cebinde CHP kimliği taşımak değil, gönlünde taşımak. Gerçekten gecesini gündüzüne katan, partisi için, partisinin sağlayacağı topluma fayda için çalışan ilçe başkanımın ve örgüt üyelerimin olmasını isterim.  Ben böyle CHP’lilerin önünde önümü iliklerim. Seçim zamanı aday seçim bittiği zaman muhalefet olan değil, özüyle, sözüyle, davranışıyla devrimci olan arkadaşlarım benim mücadele arkadaşlarımdır.”