Mersin’de organize suç örgütü operasyonu: 19 gözaltı

Mersin’de organize suç örgütü operasyonu: 19 gözaltı
Mersin’de organize suç örgütüne yönelik operasyon başlatıldı. Belirlenen 26 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda PKK/KCK silahlı terör örgütüyle de bağlantılı olan 19 şüpheli gözaltına alındı.

MERSİN İZ HABER

Mersin'de PKK/KCK silahlı terör örgütüyle de bağlantılı olan organize suç örgütüne yönelik belirlenen 26 adrese yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 19 zanlı yakalandı. Suç örgütü mensuplarının bulundukları adreslere polisin ani baskınını takip edip kaçmak için çevreye kamera yerleştirdikleri saptandı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların huzurunu bozan örgütsel yapı içerisinde organize şekilde hareket eden suç örgütünün yoğun faaliyette olduğunu belirlendi. 
Uzun süren teknik-takip çalışmalarının yürütülmesiyle PKK/KCK silahlı terör örgütüyle de bağlantılı olan suç örgütü üyelerinin kimlik ve adres bilgileri belirlendi. Yapılan araştırmada suç yapısının, ana finans kaynağının uyuşturucudan elde edilen paralar olduğu, bu paralarla da örgüte yeni elemanlar kazandırmaya çalıştıkları da ortaya çıkartıldı.
Yapılan araştırmanın sonuçlanmasıyla sabah 05.00’te operasyon için düğmeye basan ekipler, 19 şüphelinin yakalanması için 26 adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi. Dron ve Özel Harekât polislerinin de desteğiyle adreslere giren ekipler, şüpheli şahısları gözaltına aldı. Bazı adreslerde şüphelilerin polislerin gelişini izlemek için kameralar takmaları da dikkat çekti.