CHP’li Seçer: Resmi nüfusumuz 2 milyona yaklaştı

CHP’li Seçer: Resmi nüfusumuz 2 milyona yaklaştı

MERSİN İZ HABER

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve MTSO Yeni Yönetim Kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Seçer, kent ile ilgili önemli tespitlerde bulunurken, yaşanan nüfus yoğunluğuna dikkat çekti. Seçer, “Resmi nüfusumuz 2 milyona yaklaştı” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR NÜFUS ARTIŞI VAR”

Mersin’in ticaret kenti olarak anılan bir kent olduğunu da ifade eden Başkan Seçer, “Sanayimizin de son zamanlarda özellikle lokasyon özelliği jeopolitiği, jeostratejisi bu bölgeye yönelik bütün sektörlerde faaliyet gösterilebileceğini gösteriyor. Çok önemli bir nüfus artışı var. Bizim resmi nüfusumuz 2 milyona yaklaştı. Ama en son bana gelen kayıtlarda, yabancı menşeili ya da statülü 300 bin kişi var. Şubat ayının başından itibaren bölgeye 400 bin depremzede kardeşimiz geldi. Su tüketiminden evsel atık miktarının artmasına, trafiğin yoğunlaşmasına kadar somut verilerle ben bunu hep dile getirdim. Ama sanıyorum hala burada 200 bine yakın yurttaş var. Kayıtlı yabancı insan 300 bin ve 200 bin depremzede, 100 bin de kayıt dışı olmak üzere 600 bin ediyor. 2 milyona yakın nüfusunuz var. Toplam 2.6 milyon. Her alanda, biz bunu görerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

“5-10 YIL SONRA; ‘BİZ NE YAPTIK BUNLARI GÖREMEDİK?’ DEMEMEK İÇİN BUNLARI YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Kurumlarla diyalog kurmanın önemini de vurgulayan Başkan Seçer, yol, altyapı, üstyapı, içme suyu ve iklim değişikliği konularındaki bekleyen projelerin hayata geçirilmesinin öneminden söz etti. Seçer, “Diğer kurumların yapması gereken yatırımların geciktirilmeden kentimize kazandırılması gerektiğini görüyorum. Bu süreç bizi buna zorluyor. 5-10 yıl sonra; ‘Biz ne yaptık bunları göremedik?’ dememek için bunları yapmak zorundayız. Bunun için de finansmana ihtiyaç var” ifadelerinde bulundu.

“İKTİDAR KİMDİR, BELEDİYE BAŞKANI HANGİ PARTİLİDİR SEÇİM BİTTİ, TARTIŞMA BİTMİŞTİR”

Pamukluk Barajı’nın bir an önce yapılması gerektiğini yineleyen Başkan Seçer, bu konuda şöyle dedi:
“Seçim öncesinde ‘Pamukluk Barajı DSİ yapacak, belediye yapacak’ münakaşası oldu. Ben hiç tartışmaya girmedim. DSİ benden önceki yönetimle protokol yapmış ama yapılmamış. Buna finansman lazım. Sen bana İller Bankası’ndan kapıları açacaksın ki ben bunu yapacağım. Ya kapılar açılsın ben yapayım ya da DSİ yapsın.” Bayram boyunca yaylaları gezerek vatandaşlarla bir araya geldiğini kaydeden Seçer, alınan tedbirler neticesinde hiçbir yerde su sıkıntısı yaşanmadığına dikkat çekti. Seçer, şöyle dedi:
“Şu anda biz SCADA Sistemi’ni kurmasak, yani böyle bir odada sistemi izlemesek her an sıkıntı yaşayabiliriz. Bunların hızlanması lazım, iktidar kimdir, belediye başkanı hangi partilidir seçim bitti, tartışma bitmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaptığı çalışmaların hiçbirisinde seçimi düşünmedik. Mersin’in gereklerinin ölçüsünde hizmet yapmaya MTSO ile iş birliği yapmak istiyoruz.
Bunu çok daha geniş zamanda, çok daha geniş platformlarda konuşmak isterim. Biz her zaman iş birliği yapmak istiyoruz. Yani hazırız demiyorum, biz yapmak istiyoruz. Bu çağrım önemlidir. Her zaman bir telefon kadar yakınız. Ne zaman bir araya gelmemiz gerekiyorsa, bir konu hakkında değerlendirme yapacaksak dersimize çalışırız, otururuz.”

“TÜM KURUMLARI KUCAKLAYARAK SİYASET ÜSTÜ OLACAĞIZ”

MTSO Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ise Mersin için tüm kurumların birlik ve beraberlik içinde çalışması gerektiğini dile getirerek şöyle dedi:
“Birlik, beraberlik mesajı vermemiz lazım. Ticaret Odası’nın projelerle konuşulması lazım. Yeni bir sayfa açıldı. Tüm kurumları kucaklayarak siyaset üstü olacağız. Ben bir siyaset düşünmüyorum. Oda ile başladık, oda ile de bitireceğiz. ‘Ne milletvekilliği ne belediye başkanlığı için bizim odamız basamak olmayacak’ dedik. Büyük bir fırsatımız var. Bu fırsatı değerlendireceğiz ve hemen kurumları kucaklayarak işe başlamamız lazım. Büyükşehir Belediyesi bizim için en önemlisi. Sizlerle beraber yapacağımız çok işlerimiz var. Zaten başlamış ve devam ettiğimiz projelerimiz var.” 

“BİZ SİYASET ÜSTÜYÜZ”

Çakır, MTSO olarak kurumlar arası köprü olabilecekleri bazı konular da olabileceğini ve buna hazır olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Biz siyaset üstü olduğumuz için bazı köprü vazifesi görmemiz ve lobi yapmamız gereken işlerde buradayız. Bunlar hükümet kanadı ya da diğer taraflar olabilir. Vali Bey’e de söyledik, ne yapmamız gerekiyorsa hep beraber şehir için buradayız. 3,5-4 senemiz var. ‘Şu işleri yaptık’ diyeceğimiz projeler olması lazım. Standart gideceksek bize yakışmaz diye o heyecandayız. Biz de varız. Çünkü önümüzde çok ciddi sorunlar var.” 

“ŞEHRİ BERABER KUCAKLAMAMIZ LAZIM”

Göç, tarım, iklim gibi öncelikli konulara çözüm odaklı yaklaşmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Çakır, sözlerini şöyle tamamladı:
“Artık sonuç alacak projeler yapacağız. Biz de yanınızdayız. Sizlerle daha sık görüşmemiz gerekiyor. Gerçekten çok ciddi bir iklim sorunu var. Tarımla ilgili hangi bölgeye nasıl adaptasyon yapabiliriz ona çalışmamız lazım. İşçilikle ilgili, göçle ilgili sorunlarımız var. Dinamik bir şekilde yanınızdayız. Şehri beraber kucaklamamız lazım. Ben’i kaldırdık. ‘Nerelisin hemşehrim?’i kaldırdık. Biz Mersinliyiz, Mersin için buradayız. Hep ‘biz’ diyeceğiz. İnşallah güzel şeyleri birlikte yapacağız.”