Mersin’de muhtardan zincirli eylem

Mersin’de muhtardan zincirli eylem

MERSİN İZ HABER

Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan kapalı semt pazarı, Kurban Bayramı'nın birinci ve ikinci gününde kesim merkezi olarak kullanıldı. Pazaryerinde çok sayıda hayvan kesildi, bayramdan sonra da pazaryeri temizlenerek eski işlevine kavuştu. Ancak mahalle sakinlerinin iddiasına göre, bayramdan hemen sonra başlayan kötü bir koku günler geçtikçe daha da arttı, dayanılmaz hale geldi. Özellikle akşamları rüzgârın ters dönmesiyle beraber ölmüş hayvan kokusunun mahalleyi sardığını, evlerinde otururken bile bu kokuyu hissettiklerini söyleyen vatandaşlar, Toroslar Belediyesinin pazaryerinde yüzeysel temizlik yaptığı, kesilen hayvanların kanının ve çeşitli parçalarının atıldığı rögarların ise temizlenmediğini ileri sürdü.

“GÜNLEDİR HAYVAN LEŞİ KOKLUYORUZ”

Pazaryerinin yanındaki sitede yöneticilik yapan Hıdır Altınkaynak, “Günlerdir hayvan leşi kokluyoruz. Temizlik yapıldı diyorlar ama pazaryerinde araçlar duruyordu, geldiler aralardan, yüzeyden bir temizlik yapıldı gitti. Buranın içinde bu kadar araç varken nasıl temizlenir. Kendileri gelsinler görsünler. Burada kurban kesimi olur mu?” diye sordu. Mahalle sakinleri de kokunun bayram sırasında başladığını, giderek artığını belirtti. Bir mahalle sakini, “Bu koku kanalizasyon kokusu değil, leş kokusu” derken bir başka mahalleli “Akşam evlerin içine kadar geliyor koku. O gün pazar kuruldu. Pazarcılar kokudan duramadılar. Erkenden topladılar” diye konuştu.

Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Mehmet Bingöl ise, kurban kesim yeri olarak muhtarlık yanında yer ayrıldığını ancak son anda kurban kesimlerinin semt pazarlarına alındığını söyledi.

“PAZARCILAR KOKUDAN DURAMADI”

Muhtar Bingöl, kurban kesim yerinde kanal olması gerektiğini, pazaryerinde ise böyle bir düzenek olmadığını belirterek “Bayramdan sonra buralara gelip su sıkıp gittiler. Rögar kapaklarını kaldırın temizleyin dedik, yapmadılar” diye konuştu.

MUHTAR ÇAREYİ KENDİNİ ZİNCİRLEMEKTE BULDU AMA ZİNCİRİ YETMEDİ!

Mahalle sakinlerinin koku ve sinekle ilgili şikayetlerini yaklaşık 2 haftadır belediyeye ilettiğini ancak çözüm bulamadığını söyleyen Muhtar Mehmet Bingöl son çare olarak MHP’li Toroslar Belediyesi önünde eylem yaptı. MHP’li Başkan Atsız Afşın Yılmaz ile görüşemediğini ileri süren Bingöl, açıklama yapmak ve kendini belediyenin kapısına zincirlemek üzere belediyenin önüne geldi. Ancak zinciri kısa gelince eylemini gerçekleştiremedi. Belediye zabıtası, Muhtar Bingöl’ün belediye kapısında da açıklama yapmasına izin vermedi. Belediye binasının yanındaki sokağa geçen Muhtar Bingöl, şunları söyledi:

“25 senelik muhtarım. Toroslar’da bir dönem Mustafa Demirci ile 3 dönem Hamit Tuna ile çalıştım. Hamit Tuna muhtarlığımıza gelir sokakları gezerdi. Bunların temizlik elemanı var, temizlik sıfır. Mahalle çöp. Her aradığımızda 1 ay sonra, 1o gün sonra, sabah yapacağım, akşam yapacağım, bir türlü yapmadılar. Bir 15 gün daha gelmezlerse mahalleyi buraya yığacağız. Mahallenin sorunlarına dikkat çekmek için kendimi belediyenin kapısına zincirlemeyi tasarlamıştım. Zinciri kısa getirmişim. Bağlayacak yer bulamadım.”

Muhtar Bingöl, yaptığı açıklamadan sonra yanında getirdiği zincir ve kilidi poşete koyarak belediyeden ayrıldı.

TOROSLAR BELEDİYESİ: KOKU GİDERİCİ SU BASTIK

Bu arada Toroslar Belediyesi yetkilileri ise pazaryerinin temizlendiğini, son olarak bugün (pazartesi) koku yaydığı düşünülen rögarlara koku giderici su basıldığını bildirdi.