Tisan Cenneti betona boğulacak

Tisan Cenneti betona boğulacak
1970’li yıllarda dönemin askeri ve sivil bürokrasinin kurduğu bir kooperatif eliyle yapılaşmaya açılan dünyanın en güzel 13’üncü koyu olarak bilinen Mersin’deki Tisan Yarımadası’nda inşaat izni alan kooperatif şirket ortaklığı, burayı adeta betona boğacak. Proje kapsamında Tisan’da 161 bin metrekarelik alanda bin 79 adet villa, 12 dükkân ve 124 odalı bir otel yapılacağı ortaya çıktı. AKP’ye yakın şirketin bu proje için 480 milyon lira harcayacağı ifade ediliyor.

MERSİN İZ HABER

AKP ve MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin oyuyla geçen yıl yapılaşmaya açılan ve dünyanın en güzel 13’ncü koyu olarak bilinen Silifke’deki Tisan Koyu'nun betona gömüleceği belirtiliyor. Projenin 161 bin metrekarelik alanında bin 79 villa, 12 dükkana ek olarak 124 odalı son derece lüks bir otel yapılacağı ortaya çıktı. Projede revizyona gidilerek villa sayısını azaltılıp, yerine 124 odalı bir otel ekledi. Şirket, projedeki bu değişikliğin ardından yeniden ÇED başvurusu yaptı ve ‘ÇED gerekli değildir’ raporunu aldı.

DÜKKAN SAYISI ARTTI, OTEL EKLENDİ

Şirketin ÇED raporunda projenin ayrıntılarına da yer verildi. Rapora göre göre şirket Tisan Koyu'nun batı kesimindeki yarımada üzerinde bulunan 3067 ve 3068 numaralı parsellerde proje yapacak. Bu iki parselin toplamı 161 bin 722 metrekareyi buluyor. Projenin ilk halinde 285 blok, bin 150 konut ve 7 dükkan yapılacağı belirtiliyordu. Revizyon projede ise konut sayısı bin 79’a düşürüldü, dükkan sayısı 12’ye çıkarıldı ve bir de otel eklendi.

FARKLI BÜYÜKLÜKLERDE VİLLALAR OLACAK

Proje dosyasına göre 3068 numaralı parselde, 2+1, 3+1, 5+1 ve 6+2 özelliklerinde dubleks, tripleks dairelerden oluşan 99 blok, 775 daire ve 124 odalı 2 yıldızlı 1 adet otel yer alacak. 3067 numaralı parselde ise 2+1 özelliklerinde daireler ve 3+1 dubleks dairelerden oluşan toplam 40 blok, 304 daire yapılacak.

PROJESİ BEDELİ 480 MİLYON LİRA

Merkezi Ankara’da bulunan ve AKP’ye yakın olduğu ifade edilen şirketin ÇED dosyasına göre belirlenen proje bedeli 450 milyon liraydı. Revize projede aynı ÇED alanı içinde konut sayıları azaltıldı ve rezidans bloğu yerine otel kurulması planlandı. Böylece toplam proje bedeli 480 milyon liraya çıktı.

KADINLARA ÖZEL PLAJ, HAVUZ VE AQUAPARK

Proje dosyasında yer alan bilgilere göre şirket Tisan’da villa ve otel yapmakla yetinmeyecek. Villa sahiplerine özel bir plaj ve iskele alanı da oluşturulacak. Kadınlara özel plaj, havuz ve aquaparkın yapılacağı, bunun yanı sıra ortak kullanıma açık plaj, havuz ve aqupark olacağı da proje dosyasında belirtiliyor. Şirket ayrıca 800 kişilik amfi, spor merkezi, sağlık merkezi gibi sosyal donatı alanları yapmayı da taahhüt ediyor.

ÜYELİK 4 MİLYON 800 BİN LİRA

Faras Akdeniz Yapı Kooperatifi'nce Faras İnşaat adlı şirkete yaptırılacak projeye kooperatif üyesi olarak katılmak isteyenlerin 3 milyon 900 bin liradan başlayıp 4 milyon 800 bin liraya kadar çıkan üyelik bedelini yatırması gerekiyor.

TİSAN HAKKINDA

Tisan Yarımadası Silifke'ye yaklaşık 32 kilometre mesafede, Yeşilovacık Mahallesi'nde yer alıyor. Dağların ardında bulunan ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanların içinden geçilerek ulaşılan Tisan, daha ilk görüşte herkesi büyülemeyi başarıyor. Bodrum'u andıran beyaz renkli evlerin bulunduğu adada deniz çok berrak ve bembeyaz kumlar, yeşil ormanlarla birleşince ortaya inanılmaz bir manzara çıkıyor. Tisan Yarımadası iki koydan oluşuyor. Denizi sığ ve taşlık olsa da, Mersin'in en temiz ve berrak denizlerinden biri olarak anılıyor. Buraya Taşucu'ndan kalkan tekne turları da uğradığı için yaz mevsiminde burası oldukça kalabalıklaşıyor.