Bakan Nebati, soru almadan basın toplantısı yaptı

Bakan Nebati, soru almadan basın toplantısı yaptı
AKP’nin Mersin 1’inci sıra milletvekili adayı Nureddin Nebati, düzenlediği basın toplantısında hükümet çalışmalarıyla ilgili konuştu. Yoğun bir tempoda seçim çalışmalarını yürüttüklerini dile getiren Bakan Nebati, memleketi Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yerel bir gazetede yıllar önce köşe yazarlığı yaptığını belirterek, “Sizden biriyim” dedi, ancak soru almadan basın toplantısını bitirdi.

Ali Ekber ŞEN / MERSİN İZ HABER

AKP Mersin 1’nci sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, düzenlenen basın istişare toplantısında konuştu. Yıllar önce memleketi Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yerel bir gazetede köşe yazarlığını yaptığını hatırlatan Bakan Nebati, “Sizden biriyim” dedi, ancak soru almadan basın toplantısını bitirdi.

“BEN DE SİZLERDEN BİRİYİM”

Seçim çalışmalarını Hazine ve Maliye Bakanlığı (HMB) plakalı yerli üretim TOGG ile sürdüren Bakan Nureddin Nebati, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen Basın İstişare toplantısına katıldı. Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz ve Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak ile parti yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R.Kaya Tepe, cemiyetin kuruluşundan ve kent hakkında bilgiler verdi. Daha sonra söz alan Bakan Nureddin Nebati, yıllar önce memleketi Şanlıurfa Viranşehir’deki bir yerel gazetede köşe yazarlığı yaptığını ifade ederek, “Ben de sizler gibi bir dönem gazetecilik yaptım, ben de sizden biriyim” dedi.

TOGG KREDİSİ  

Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG ile milletin 60 yıllık yerli otomobil hayalini gerçekleştirip, yollara çıkardıklarını ve sahip olmak için de rekor sayıda başvuruda bulunulduğuna işaret eden Bakan Nebati, “Hedefimiz 7 sene içinde 1 milyon TOGG’u yollara çıkartmaktır. TOGG satışlarında kamu bankalarımız aracılığıyla araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 36 ay vade ve 0,99 oranıyla kredi kullandıracağız. Böylelikle, bir teknoloji harikası olan yerli otomobilimize vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırıyoruz” diye konuştu.

DEPREM BÖLGESİNDE 105 BİNDEN FAZLA KONUTUN İNŞATINA BAŞLADIK

Deprem bölgesinde yer alan illerde yapılan çalışmalardan da söz eden Bakan Nebati, vatandaşları bir an evvel kalıcı konutlarına kavuşturmak için canla başla çalışmaya devam ettiklerini, kısa bir süre zarfında 105 binden fazla konutun inşaatına başladıklarını toplamda ise 650 bin konut inşa edeceklerini belirterek, “Bir yandan temelleri atıyor bir yandan anahtarları teslim ediyoruz. Gaziantep Nurdağı’nda inşasını tamamladığımız köy evlerinin anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik. Vatandaşlarımızı kısa bir sürede yepyeni ve sapasağlam evlerine kavuşturmanın mutluluğunu paylaşıyoruz” diye konuştu.

İSTANBUL’DA YÜZYILIN DÖNÜŞÜMÜ BAŞLIYOR

Avrupa Yakası’ndaki rezerv alanlarında 500 bin, Asya Yakası’ndaki rezerv alanlarında ise 500 bin konut yapmayı hedeflediklerini ifade eden Bakan Nebati, “Buralara taşıyacağımız nüfusla büyük oranda seyrelteceğimiz mevcut yerleşim yerlerinde de 500 bin konutu yerinde dönüştürmeyi planlıyoruz. Her yıl 300 bin, 5 yılda toplam 1,5 milyon yeni konutla en az 6 milyon İstanbulluyu güvenli yuvalara kavuşturmuş olacağız. Bina yoğunluğunu seyrelteceğimiz yerlerde yeni yeşil alan, sosyal birimler, toplanma alanları yapacak, şehrin trafiğini de rahatlatacağız” ifadelerinde bulundu.

KIRSAL DÖNÜŞÜM PROJESİ VE ÇİFTÇİLERE SUNULAN 10 YENİ MÜJDE

Gençlere de önemli fırsatlar sunan tarihin en önemli kırsal projelerinden birini hayata geçireceklerine işaret eden Bakan Nebati, şöyle dedi:
Özgün mimari eseri olan akıllı köy evleri, ahırlar, köy konakları, camiler ve peyzajlar ile gelişmiş alt yapı ve teknoloji sunan bir model ortaya koyuluyor. Afet alanlarında yaşayan çiftçilere Ziraat Bankası aracılığıyla sıfır faizli hayvancılık kredisi ve hayvan-yem alım desteği sağlanacak. Afet alanları dışındaki bölgelerde yaşayan vatandaşlara, ‘İlk Evim Kampanyası’ şartlarıyla akıllı köylerden ev sahibi olma imkânı sunulacak. Köylerde yaşayan vatandaşlara, mevcut evlerini yıkıp güvenli ve teknoloji destekli evlere geçmeleri için uygun finansman sağlanacak. Kırsal dönüşüm kapsamında 50 baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretim merkezleri teşvik edilerek, hayvan varlığı artırılacak ve verim artışı hedeflenecek. Sözleşmeli üretim modeli ile aile tipi işletmelerde büyükbaş ve besi hayvancılığı desteklenerek, her haneye en az bir asgari ücret garantisi verilecek. Arz güvenliği sağlanacak ve gıda fiyat dalgalanmaları önlenecek. Tarımsal üretimde basınçlı sulama alt yapısının güçlendirilmesi ile birim alanda daha çok rekolte ve gelir elde edilmesi sağlanacak. Jeotermal organize sanayi bölgelerinde ve sebze-meyve yetiştirme amaçlı sera yatırımlarında desteğin artırılması planlanıyor. Tarımsal üretimin en büyük girdisi olan mazot ve gübrelerdeki dışa bağımlılığın azaltılması için önemli bir proje devreye alınacak."

ERDOĞAN MERSİN’E GELİYOR

Bakan Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Nisan’da Mersin’e gelerek çeşitli toplu açılış törenlerine katılacağını da dile getirdi. Erdoğan’ın bu kapsamda Akkuyu’ya ilk nükleer yakıtın ulaşması törenine de katılacağını ifade eden Bakan Nebati’ye Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R.Kaya Tepe tarafından fahri üyelik rozeti de takıldı. Bakan Nebati’de şeref defterine yazı yazıp imzaladı.
Köşe yazarlığı yaptığını söyleyen Bakan Nureddin Nebati’nin, basın mensuplardan soru almayacağını söyleyip toplantıyı sonlandırması dikkat çekti.