(ÖZEL)-Mersin’de sağlık skandalı

(ÖZEL)-Mersin’de sağlık skandalı

MERSİN İZ HABER

Mersin’in Silifke ilçesi Devlet Hastanesi’nde çalışan Arif Çakır, kendi kimliği ile başkasını ameliyat ettirmeye kalkıştı. AKP üyesi olduğu öne sürülen ve hastane içinde ‘Zeynep Gül Yılmaz’ın sağ koluyum” ve sürekli iş takibi yaptığı öne sürülen Arif Çakır’ın, yerine ameliyata girmek isteyen kimliği belirsiz kişi hemşirenin dikkati sayesinde önlendi. Olayla ilgili tutanak tutulurken, açılan soruşturmanın siyasi baskı ile önlenmeye çalışıldığı öne sürüldü.

AMELİYAT ÖNLÜĞÜ GİYDİRİLDİ

Silifke Devlet Hastanesi Ortopedi Polikliniği’nde başkasına ait kimlikle giriş yapan ve ilgili doktora muayane olan hasta için ayağından ameliyat kararı alındı. Bunun üzerine 24 Mart’ta Ortopedi Servisi’ne yatışı yapılan hastaya, görevli hemşire Hatice Gök tarafından damar yolu açılarak ameliyat önlüğü giydirildi. Görevli hemşire bu sırada hastanın kimlik doğrulamasını yaptı. Ameliyathaneye götürülmek üzere hazırlanan kişi, adını ve soyadını söylemedi. Kimliğini de göstermeyen hasta, hemşirenin ısrarlı talebi karşısında sigortası olmadığını belirterek, “Bu nedenle hastane çalışanı Arif Çakır’dan rica ettim, onun adına yatışımı kabul etti” dedi.

 TUTANAK TUTULUNCA KAÇTI

Silifke Devlet Hastanesi’nde yaşanan skandalı dikkati sayesinde ortaya çıkartan hemşire Hatice Gök, durumu ilgililere bildirdi. Olayla 3 hemşirenin imzaladığı tutanakta ise yaşananlar anlatıldı. Konuya ilişkin işlemler devam ederken, hastane çalışanı Arif Çakır’ın ismiyle işlem yaptığı ortaya çıkan kimliği belirsiz kişinin hastaneden kaçtığı belirlendi.

SİYASİYERLE SIKI FIKI

Bu arada, çalıştığı hastanede kendi kimliği ile başkasını ameliyat ettirmek isterken foyası ortaya çıkan Arif Çakır’ın, AKP ve MHP milletvekilleriyle son derece samimi olduğunu gösteren fotoğrafları gün yüzüne çıktı. Arif Çakır’ın, sosyal medya hesabında geçtiğimiz ağustos ayında aracını durduran polise ‘Şerefsiz” demesiyle gündeme gelen AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, eski bakanlardan Lütfi Elvan ile Ankara’da işlenen Sinan Ateş cinayeti zanlısını evinde barındırdığı ortaya çıkan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ile son derece samimi olduğunu gösteren fotoğrafları da sosyal medya hesabından paylaştığı belirlendi. Siyasilerle samimi fotoğrafları ortaya çıkan Arif Çakır’ın, sürekli iş takibi yaptığı hastanede, “Zeynep Gül Yılmaz’ın sağ koluyum” dediği iddia ediliyor.

SORUŞTURMA AÇILDI

Öte yandan Silifke Devlet Hastanesi’nde yaşanan skandal ile ilgili idari soruşturma açıldığı öğrenildi. Sahteciliğe imza atan Arif Çakır’ın ise halen görevinde bulunduğu öğrenilirken, siyasi baskılarla olayın örtbas edilmeye çalışıldığı öne sürülüyor.