Depremzedelere berber-kuaför morali

Depremzedelere berber-kuaför morali
Mersin Berberler ve Kuaförler Odası üyeleri, deprem felaketinin ardından kente gelerek yurtlarda barınmaya başlayan depremzedelere ücretsiz kuaför ve berber hizmeti verdi. Erkeklerin saç-sakal, kadınların da yararlandığı kuaför hizmeti depremzedelere büyük moral verdi.

MERSİN İZ HABER

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 kentte büyük yıkıma neden olan deprem afetinden sonra Mersin’e gelerek yurtlara yerleştirilen depremzedelere ücretsiz berber-kuaför hizmeti veriliyor. Depremzedeler verilen hizmetle bir nebze de olsa moral buldu.

MERSİN’E BÜYÜK GÖÇ YAŞANDI

Yıkıcı depremin yaşandığı ve büyük can ve mal kaybına yol açan depremden sonra Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye ve Malatya’dan yaklaşık 400 bine yakın vatandaş Mersin’e geldi. Bunlardan birçoğu yurtlara yerleştirilirken, kimisi kiralık evlere, otellere ve hazırlanan barınma merkezlerine yerleştirildi. Mersin Berberler ve Kuaförler Odası ise depremzedelere saç bakımı yapmak için harekete geçti. Oda Başkanı Doğan Gündüz’ün önerisiyle öğrenci yurtlarına giden gönüllü kuaför ve berberleri akyam saatlerinde berber ve kuaför hizmeti vermeye başladı.

GÜNDÜZ İŞYERİNDE AKŞAM YURTTTA ÇALIŞIYORLAR

Gönüllü berber ve kuaförler gündüz kendi işyerlerinde çalıştıktan sonra mesailerine akşam saatlerinde ise yurtta devam ediyor. Depremzedeleri tıraş eden gönüllüler arasında kadın kuaförleri de bulunuyor. Gönüllüler arasında bulunan Mersin Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Dolaş, bu iyilik hareketiyle ilgili olarak, “Gönüllü berber ve kuaför arkadaşlarımızla oda olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımıza destek olmak istedik. Ve depremzede kardeşlerimizi tıraş etmeye geldik. Onların yüzlerini bir nebze güldürebilirsek ne mutlu bize” dedi.

YÜZLERCE KİŞİ TIRAŞ OLDU

Bu iyilik hareketine 20 kuaför ve berberle başladıkları belirten Dalaş, “Depremzedelerimize hizmet veren gönüllü sayımız şuan 60’ı geçti. Mersin’in çeşitli yurtlarında böyle bir iyilik hareketi başlattık. Şuan kadar yüzlerce kişiyi tıraş ettik, kadınlar için de kişisel bakım ve saç bakımı yaptık. Tıraş ve saç hizmeti yapılmayan depremzede kalmayacak.”
Depremzedeler günlerden sonra kendilerine verilen bakım hizmeti nedeniyle gönüllü berber ve kuaförlere teşekkür etti.