MERSİN İZ HABER
Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinin ardından bölgenin teknik ve personel ihtiyacına göre ekipleri ilk günden itibaren yönlendiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaşanan barınma sorunu dolayısıyla da Hatay’da çadır kent kurmaya başladı. Çadır kentte sıcak yemekten sosyal alanlara kadar pek çok imkan yer alacak. 5’er kişilik çadırlarda toplam 1500 depremzede barınabilecek. CHP’li Başkan Vahap Seçer ise basında yer alan “Cumhurbaşkanı ile görüştüm” şeklindeki bir açıklamasının olmadığını, bu konuda Elazığ MilletvekiliGürsel Erol ile görüştüğünü açıkladı.
YOĞUN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Bölgede arama kurtarma, yemek dağıtımı, internet erişim noktası kurulumu, cenaze nakil hizmetleri, elektrik hatları onarımı ve farklı il ve ilçelere gıda gönderimi gibi birçok alanda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerin ihtiyaçlarını en kısa sürede giderebilmek için çalışmalarına devam ediyor.
300 AİLE ÇADIR KENTTE KALABİLECEK
Depremin ardından binlerce insan evsiz kalırken, Hatay’da ortaya çıkan yetersiz barınma alanı sorununu Büyükşehir Belediyesi kurulumuna hızla devam ettiği çadır kent ile bir nebze çözüm sunacak. Elektrik hatlarının çekildiği çadır kente, kurulum tamamlandıktan sonra 300 aile yerleşebilecek. Hatay EXPO Fuar Alanı karşısında bin 500 dönüm alana kurulan çadır kentte 5’er kişilik çadırlarda toplam bin 500 kişi kalabilecek. Çadırların içinde depremzedelerin ihtiyaçları ile radyatör tipi soba, alanda ise her gün üç öğün sıcak yemeğin çıkarılacağı çadır mutfak, ailelerin vakit geçirebileceği sosyal alan, duş, tuvalet yer alıyor.
TENCERELER HATAY HALKI İÇİN KAYNIYOR
Hatay’da süren yemek ihtiyacı için de ilk günden itibaren Mobil Mutfak Tırı ile hizmetini götüren Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarında hizmetini sürdürüyor. Bölgeye gelen gıdaların depremi yaşayan köylere ulaştırılması noktasında da ulaşım hizmeti veren ekipler, gelen yardımların etkili ve ihtiyaca uygun dağıtımını sağlıyor.
“ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEDİM”
Öte yandan Başkan Vahap Seçer, “Cumhurbaşkanı ile görüştüm” şeklinde basına yansıyan açıklamanın yanlış anlamadan kaynaklandığını açıkladı. Başkan Seçer, depremden etkilenen 10 il dışında Elazığ’ın da afet bölgesi kapsamına alınmasını anımsatarak, “Bu konuda Elazığ Milletvekilimiz Gürsel Erol ile görüştüm. Oranın afet bölgesi kapsamına alınmasının nedeninin daha önce yaşanan depremde 500’e yakın binanın kullanılamaz duruma gelmesi olduğunu söyledi. Gürsel Erol beyin Sayın Erdoğan ile bir görüşmesi olmuş. Ancak, benim herhangi bir görüşmem olmadı” diye konuştu.
“MERSİN AFET BÖLGESİ’NE DAHİL EDİLMELİ YA DA DESTEK KAPSAMINA ALINMALI”
Görev süresi boyunca hiçbir ayrım veya ötekileştirme yapmadığının altını çizen Başkan Seçer, şunları söyledi:
“Bu kentte 400 bin sığınmacı var. Benim söylemlerim de en ufak bir ayrımcılık, ötekileştirme gibi bir beyanatım olmamıştır. Hizmetlerimde de fiiliyatta da bir uygulama olmamıştır. Ben Sosyal Demokrat bir insanım. Benim dünya görüşüm belli. Zaten ben insanları kategorize edemem ama ortada bir gerçeği de cesurca dile getirmem gerekiyordu. Ben de bunu yaptım. Mersin’in üzerine düşen bu yükü kaldırabilmesi için kente bir imtiyaz tanınması gerekir. Mersin bir tahribat, bir yıkıntı yaşamadı ama depremin komplikasyonlarının en yoğun yaşandığı yer. Buraya alacağımız göç bize büyük yatırımlar, finansman kaynakları gerektirecek. Ya afet bölgesine dâhil edilmeli ya da farklı bir statü verilebilir. Mersin gibi yoğun göç alan yerlere farklı bir statü adı altında bir değerlendirme yapılabilir, bir destek, teşvik kapsamına alınması gerekir diye düşünüyorum.”