Nergis şenliği yapıldı   

Nergis şenliği yapıldı   

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilk kez Tarsus’un Pirömerli Mahallesi Çat mevkiinde düzenlenen nergis şenliği dolu, dolu geçti. Renkli görüntülerin yaşandığı şenlikte, nergis çiçeği ve ürünlerinin tanıtımı yapıldı.

NERGİS ÜRETİCİYE GELİR KAPISI OLDU 


Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in de katıldığı şenlik, nergis hasadı ile başladı. Nergis demeti yapma yarışması, halk oyunları gösterisi, kadın, aile ve çocuk atölyeleri ile Türk Halk Müziği konseri gibi etkinliklerde renkli görüntüler yaşandı. Şenlikte özellikle nergisten reçel yapımı vatandaşların büyük ilgisini çekti. Nergislerin dağıtım aşamasından tanıtımına kadar üreticinin yanında olunmasının amaçlandığı şenlikle üreticiye kazanç kapısı aralamış oldu. Birbirinden güzel etkinliklerin yapıldığı nergis şenliği, bölgeyi canlandırırken, muhtarlar ve vatandaşlardan da tam not aldı. Ortalığı nergis kokularının sardığı şenlikte, üreticiler nergis ve ürünlerinin satışını yaparken, şenliğe gelen katılımcılar birbirinden güzel etkinliklerle keyifli vakit geçirdi. Şenliği katılan vatandaşlara üretimin teşvik edilmesi amacıyla vatandaşlara nergis soğanı hediye edildi. Şenliğe katılım sağlayan Mersinliler, doya doya eğlenme fırsatı bulurken verilen konserle de şenliğin tadını çıkardı. Üreticilerin stantlarının yer aldığı şenlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi de stantları ile yer aldı. Özellikle Büyükşehir’in çocuklar için açtığı stant, aileler ve miniklerden yoğun ilgi görürken, çocuklara karne hediyesi olarak da boyama kitapları dağıtıldı.

8 MAHALLE KATILDI

Pirömerli, Kaklıktaşı, Belen, Dorak, Böğrüeğri, Boztepe ve Tepetaşpınar Mahalleleri’nin talebi üzerine yapılan Nergis Şenliği’nde değerlendirme yapan Boztepe Mahalle Muhtarı Kenan Toros, “Çok güzel oldu. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Bey’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu gibi festivallerin taşra mahallelerde yapılması çok güzel oldu. Böyle bir festival de gerekiyordu. Büyük bir ilgi, büyük bir kalabalık var” dedi.

“NERGİSİ DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

Dorak Mahalle Muhtarı Mustafa Borluoğlu da yaptığı değerlendirmede, “Bizim burada nergis üretimi çoğaldığı için tanıtım amaçlı başkanımızdan rica ettik. O da bizi kırmadı, bu bu şenliği düzenledi. Nergisi dünyaya tanıtacağız. Gelir kaynağımız olacak. Şenliğimizde nergis satılıyor, nergis reçeli, nergis kolonyası, nergis parfümü, her şeyi tanıtılıyor. İlgi büyük, memnunuz” diye konuştu.