Mersin’de Başarır’a sevgi seli

Mersin’de Başarır’a sevgi seli
Dokunulmazlığının kaldırılması istenen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçim bölgesinde vatandaşlarla buluştu. Çok sayıda milletvekili ve belediye başkanın destek verdiği buluşmada Başarır’ı, Deniz Gezmiş’in hapishane arkadaşı babası Abdullah Başarır’da yalnız bırakmadı. Başarır, “Alnımız açık başımız dik, dokunmazlığımı kaldırmazsanız alçaksınız, şerefsizsiniz, biz korkmuyoruz” dedi.

Ali Ekber ŞEN / MERSİN İZ HABER

Dokunulmazlığı istenen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçim bölgesinde vatandaşlarla buluştu. Bir miting havasında geçen buluşmada Başarır’ı, Deniz Gezmiş’in hapishane arkadaşı olan babası Abdullah Başarır bir an olsun yalnız bırakmadı. “Devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Patates soğan güle güle Erdoğan” sloganlarının atıldığı buluşmada konuşan Başarır, daha önce mecliste düzenlediği basın toplantısında söylediği, “Alnımız açık başımız dik, dokunmazlığımı kaldırmazsanız alçaksınız, namertsiniz, şerefsizsiniz” sözleriyle AKP iktidarına yüklendi.

ŞEHİT İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Başarır için CHP il binası önünde destek toplantısı düzenlendi. Destek toplantısına CHP’li Milletvekilleri Burhanettin Bulut, Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP İl Başkanı Koral Ömür ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantı, Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Selçuk Kurt için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. 

MİTİNG HAVASINDA GEÇTİ

Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a destek olmak için parti binasına akın eden yüzlerce vatandaş, ‘Hak hukuk adalet”, ‘Gün gelecek AKP halka hesap verecek’, “Patates soğan güle güle Erdoğan’ sloganları attı. Adeta bir miting havasında geçen destek toplantısında sırasıyla CHP İl Başkanı Ömür, Belediye Başkanları, milletvekilleri yaptıkları konuşmalarla Başarır’ın, yanında olduklarını vurgulayarak AKP iktidarını sert bir dille eleştirdiler.

YEŞİL PARKALI BABASI YANINDA YER ALDI

CHP’li Ali Mahir Başarır’a destek toplantısında Deniz Gezmiş’in hapishane arkadaşı olan babası Abdullah Başarır, yanında yer aldı. Vekil Başarır’ı,  konuşması sırasında Deniz Gezmiş ile özdeşleyen yeşil parkasını giymiş durumda babası Abdullah Başarır arkasında durdu. Vekil, Başarır konuşmasını tamamladıktan sonra babasına sarılarak teşekkür etti.

“ALNIMIZ AÇIK, BAŞIMIZ DİK”

“Başarır yalnız değildir” sloganları altında kürsüye çıkan Ali Mahir Başarır, “Mecliste yaptığım konuşmamın cümleleriyle size sesleniyorum. Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız alçaksınız, şerefsizsiniz, biz korkmuyoruz” dedi. Başarır, “Çünkü biz namusumuzla şerefimizle yaşıyoruz. Bizim evimizden ayakkabı kutuları çıkmadı, bizim babamızla ‘Hesapları sıfırla’ şeklinde bir konuşmamız çıkmadı. Alnımız açık, başımız dik. Şükürler olsun ki yüz kızartıcı, toplumu rahatsız eden bir iddia ile karşınızda değilim” diye konuştu.

POLİSLERE ‘ŞEREFSİZ’ DİYEN VEKİLE YÜKLENDİ

CHP’li Ali Mahir Başarır, komisyonda yer alan ve Mersin’de 2 yıl önce aracını durdurduğu için görev yapan polislere “Şerefsiz” diyen AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ı da eleştirdi. Başarır, “Biz görevini yapan polislere kamera önünde ‘Şerefsiz’ demedik. Biz hırsızlarla, namussuzlarla uğraştık. Milletin anasına sövenlere ihale verilenlerle uğraştık” ifadelerinde bulundu.

“HEY SARAYDAKİ ADAM “

Konuşması sık, sık alkışlarla kesilen Başarır, dokunulmazlığının kaldırılması sürecinde Saray’a şöyle yüklendi:
“Hey Saraydaki adam, dokunulmazlığımı kaldır ki, Dünya görsün. Belki ben tutuklanabilirim. Ama her zaman arkamda duran eşim Sebla ile iki kızım seçim döneminde sahada sizlerle olacaklar. Benim dokunulmazlığıma Saray Cuntası karar vermemeli, halk karar vermeli. Alnımız, açık başımız dik. Çalmadık, çırpmadık. Benim dokunulmazlığıma kim el kaldıracak? 180 milyon dolarlık kirli serveti edinip de paylaşamayan Zehra Taşkesenlioğlu el kaldıracak. Ya da İstanbul Belediyesi'nden milyonlarca burs alıp, yan gelip yatıp milletvekili olan AKP'li milletvekilleri el kaldıracak. Ya da gencecik bir akademisyeni öldüren katilleri evinde saklayan, yine Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz el kaldıracak. Evet, korkmuyoruz. Bir adım, bir milim ne eğiliriz ne geri adım atarız. Kaldırsınlar, bu kirli ellerin oyları ile kaldırsınlar. Kaldırmazlarsa alçaktır, namerttirler. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunduk, hakkını yemedik. Biz 85 milyonun, hazinenin parasını, rızkını bir avuç kirli müteahhitten koruduk ve savunduk. Bizim ne Mersin halkına ne de Türkiye'ye verilmeyecek hesabımız yoktur. Korkmuyorum. Dokunulmazlığımı kaldırın, kaldırmazsanız alçaksınız, namertsiniz, şerefsizsiniz.”