Muhammed Fatih’in yaşaması ilik nakline bağlı   

Muhammed Fatih’in yaşaması ilik nakline bağlı   
Mersin’in Erdemli ilçesinde Sebile –Mustafa Kemal Çevik çiftinin 1.5 yaşındaki çocukları Muhammed Fatih Çevik, Myelodis plastik sendrom hastalığının pençesinde kıvranıyor. Küçük Muhammed Fatih’in yaşaması ilik nakline bağlı.

MERSİN İZ HABER

Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan Sebile-Mustafa Kemal Çevik çiftinin üçüncü çocukları Muhammed Fatih Çevik, rahatsızlanmasının ardından başvurdukları Özel bir Hastanede Myelodis plastik sendrom teşhisi konuldu. Küçük çocuğun yaşamasının ilik nakline bağlı olduğu belirtildi.
Bir süre önce yüksek ateş nedeniyle İstanbul’da özel bir hastaneye götürülen 1.5 yaşındaki Muhammed Fatih Çevik’in yapılan tetkiklerinde Myelodis plastik sendrom teşhisi konuldu. Hastanede bir süre tedavi altına alındıktan sonra taburcu edilen küçük çocuğun yaşamasının ilik nakline bağlı olduğuna karar verildi.

ANNE BABA ÇARESİZLİK İÇİNDE 

Küçük çocuklarına amansız hastalık teşhisi konulması İstanbul Belediyesi’nde çalışan baba Mustafa Kemal Çevik ile ev kadını Sebile Çevik’in yakılmasına neden oldu. Bebeklerinin yaşaması konusunda mücadele eden baba, uygun iliğin bulunması için Türkiye'nin her yerine kök hücre bağışı yapılması konusunda Türk Kızılay’a başvuruda bulundu.

"İLİK NAKLİ OLMAZSA YAŞAMA ŞANSI YOK”

Dünyalar tatlısı küçük Muhammed Fatih’in babası Mustafa Kemal Çevik, konulan teşhisin şoku içinde olduklarını söyledi. Oğlunun gözleri önünde günden güne erimesine tanık olduklarını belirterek, “İstanbul’da bir anda ateşi çıkınca acilen hastaneye götürdük. Orda yapılan tetkiklerde amansız hastalık teşhisi kondu. Kısa sürede ilik nakli bulunmaması durumunda ise çocuğumuzun Donw sendromlu olacağı bize iletildi. Bu nedenle de ilik nakli için gerekli başvurularımızı yaptık. Şimdi sıralamaya alındı, tek isteğimiz uygun ilik naklinin bir an önce gerçekleşmesidir” dedi.

“DÜNYAMIZ BAŞIMIZA YIKILDI”

Anne Sebile Çevik ise çocukları Muhammed Fatih’i yaşatmak için eşi ve akrabalarıyla birlikte çalmadık kapı bırakmadıklarını belirterek, bunun için her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirtti. Anne Çevik, "İlik nakline karar verildiğinde dünya başımıza yıkıldı. Çocuğumuz için kök hücre bağışçısı arıyoruz. Ne olur çocuğumuzun yaşaması için bize destek olun” diye konuştu.

 

  Muhammed Fatih’in yaşaması ilik nakline bağlı