Mersin Limanı’nda 45 kilo kokain ele geçirildi

Mersin Limanı’nda 45 kilo kokain ele geçirildi

MERSİN İZ HABER

Mersin’de alınan bir istihbaratı değerlendiren polisin limanda gemiden indirilmiş bir konteynırda arama köpekleriyle yapılan çalışmada 45 kilo kokain ele geçirildi. Son varış noktası Beyrut olan konteynır yükünün resmi belgelerinde ‘patates’ olduğu belirlendi.
Mersin Liman'ında demirleyen bir gemide bulunan numarası verilen bir konteynırda uyuşturucu olduğu yönünde alınan istihbaratı değerlendiren Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon düzenledi. Rıhtımda demirleyen gemiden numarası verilen konteynır çıkartılarak, liman sahasındaki arama noktasında detaylı incelemeye alındı. Konteynırda arama köpeği Anka'nın tepki verdiği kesimde detaylı arama yapıldı. Kokain çıkan konteynırın Belçika'dan Mısır'a oradan da Malta bandıralı başka bir gemiyle Mersin Limanı'na gönderildiği saptandı. 

PATATES GÖSTERİLDİ KOKAİN ÇIKTI

Geminin resmi evraklarında içerisinde 'patates' yüklü olduğu belirtildi. Varış noktası Lübnan'ın Beyrut Limanı olan konteynırın soğutucu bölümüne gizlenmiş halde 37 paket halinde 45 kilo kokain ele geçirildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

 

  Mersin Limanı’nda 45 kilo kokain ele geçirildi