Mersin merkezli 14 ilde siber operasyonu: 50 milyonun bilgileri ellerinde

Mersin merkezli 14 ilde siber operasyonu: 50 milyonun bilgileri ellerinde
Mersin merkezli 14 ilde belirlenen 88 adrese yönelik siber operasyonu yapıldı. Düzenlenen operasyonda gözaltı kararı verilen ve 50 milyon kişinin kimlik bilgilerini ele geçirip 39 vatandaşı toplamda 721 bin 334 TL dolandırdıkları saptanan çok sayıda zanlı gözaltına alındı. Polis, “Her linke tıklamayın” uyarısında bulundu.

MERSİN İZ HABER

Mersin merkezli 14 ilde toplam 39 vatandaşı siber yollarla dolandırdığı belirlenen zanlılara yönelik operasyon yapıldı. Belirlenen 88 adrese yönelik operasyonda çok sayıda zanlı gözaltına alınırken, polis “Her linke tıklamayın” uyarısında bulundu. Zanlıların, 50 milyon kişinin kimlik bilgilerine ulaştığı belirlendi.
Mersin Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, günlük kiralık evlerde ya da apart otel odalarında paneller kurarak sahte internet sitesi oluşturan, phishing (oltalama) linkleri oluşturan, sosyal medya hesapları ve internet siteleri üzerinden paylaşım yaparak, elde ettikleri telefon numaralarına link gönderen, bu sayede linke tıklayan vatandaşların banka ve kart hesaplarına erişim sağlayan şüphelileri tespit etti. Uzun süren teknik takibin tamamlanmasıyla Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, Mersin merkezli 14 ilde 88 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

50 MİLYON KİŞİYE AİT KİMLİK BİLGİLERİNİ ELE GEÇİRMİŞLER

Şüphelilerin, 50 milyon kişiye ait kimlik bilgileri, 10 bin kişiye ait GSM hat bilgileri üzerinde oynama yaptıkları, kimlik kartları, geçici kimlik belgeleri, banka IBAN, banka kart bilgileri elde ettiği belirlendi. Ayrıca, zanlıların bu bilgileri bilişim sistemi aracılığı, dolandırıcılık ve bilişim sistemi aracılığı ile hırsızlık suçlarında da kullandıkları ortaya çıktı.
Düzenlenen operasyonla ilgili yapılan araştırmada kimliği belirlenen ve bir kısmı yakalanan 88 zanlının çok sayıda vatandaşı mağdur ettiği, 39 vatandaşı toplam 721 bin 334 TL dolandırdığı belirlendi.
Öte yandan polis, vatandaşlara uyarıda bulunarak, sosyal medya üzerinden kendilerine sunulan her linke tıklamamalarını gerektiğini, siber dolandırıcılığa giden yolun böyle başladığını bildirdi.