Mersin’de PKK/KCK operasyonu: 15 gözaltı

Mersin’de PKK/KCK operasyonu: 15 gözaltı
Mersin’de terör örgütü PKK/KCK soruşturması çerçevesinde, düzenlenen operasyonda 15 zanlı gözaltına alındı. 5 kişinin terör örgütü kamplarında çekilmiş fotoğrafları bulunduğu saptandı.

MERSİN İZ HABER

Mersin’de PKK/KCK soruşturması kapsamında 200 polisin katıldığı operasyon yapıldı. Belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında örgüt kamplarında çekilmiş fotoğrafları bulunan 5 kişinin de bulunduğu 15 zanlı gözaltına alındı.

SURİYE UZANTISINDA GÖREV ALMIŞLAR

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde PKK/KCK silahlı terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerine yönelik çalışma yaptı. Yapılan teknik takipten sonra, örgütün Suriye uzantısı olan PYD/YPG içerisinde faaliyet gösterdikleri ve faaliyetlerine ilişkin fotoğrafları olan M.M., A.E.Ş, A.I., S.S. ve S.N.'yi tespit edildi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN PAYLAŞIM

Yapılan çalışmalarda ayrıca, Türkiye'nin yurtiçi ve sınır ötesinde yapmış olduğu başarılı operasyonları itibarsızlaştırmak ve örgütün yapılarını, mensuplarını, eylem ve faaliyetlerini övücü, yüceltici ile destekleyici mahiyette sosyal medya üzerinden paylaşım yaptıkları zanlılar da belirlendi. Bunun üzerine sabah saatlerinde operasyon için düğmeye basıldı. Özel Harekatı’nda aralarında bulunduğu 200 polisin katıldığı ve dron desteğiyle 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, belirlenen adreslerde arama yaptı. Yapılan operasyonda 5’i Suriye uzantısında görev yaparken çekilmiş fotoğrafları da bulunan 5 zanlı ile birlikte A.İ., A.Ş., M.M., F.D., M.A., B.U., G.E., B.Z. R.E. ve G.K. isimli şüpheliler de yakalanarak gözaltına alındı.