Mersin merkezli 3 ilde ‘Kolay kredi” çetesine operasyon: 12 gözaltı  

Mersin merkezli 3 ilde ‘Kolay kredi” çetesine operasyon: 12 gözaltı  
Mersin merkez ve Tarsus ilçesinde geçim sıkıntısı çeken vatandaşları kolay kredi vaadiyle dolandırdığı belirlenen çete jandarmanın titiz çalışması sonucu çökertildi. Aralarında eski banka çalışanlarının da olduğu 12 zanlı Mersin, Adana ve Yozgat’ta düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Mersin’de geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşları ‘Kolay kredi” vaadiyle dolandırdığı belirlenen kredi çetesi jandarmanın titiz çalışması sonucu çökertildi. Mersin merkezli Adana ve Yozgat’ta düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucunda çetenin 12 elemanı yakalandı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan 10'u tutuklanırken 2 kişi hakkında denetimli serbestlik kararı uygulanarak serbest bırakıldı.

Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kolay kredi vaadiyle vatandaşları kandırarak dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik yaklaşık 1 yıl süren teknik takip yaptı.

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Yapılan teknik takip sonucunda çetenin tüm bağlantıları ortaya çıkartılırken, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 11 adrese eş zamanlı operasyon kararı alındı. Mersin merkezli Adana ve Yozgat’ta belirlenen adreslere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda kolay kredi vaadiyle geçim sıkıntısı çeken birçok vatandaşı dolandırarak mağdur eden, aralarında eski banka çalışanlarının da olduğu 12 şüpheliyi yakalanarak gözaltına alındı.
Operasyon düzenlenen adreslerde aramada yapan Jandarma 1 adet tabanca, 1 adet kama ile çok sayıda dijital materyale incelenmek üzere el koydu. Gözaltına alındıktan sonra yapılan sorgulamalarından sonra mahkemeye çıkartılan zanlırdan 10'u tutuklandı, 2 kişi ise denetimli serbestlik uygulanarak serbest bırakıldı. .

  Mersin merkezli 3 ilde ‘Kolay kredi” çetesine operasyon: 12 gözaltı