Mersin’de 30 TL için işlenen cinayet 11 yıl önce aydınlatıldı

Mersin’de 30 TL için işlenen cinayet 11 yıl önce aydınlatıldı
Mersin’de 2011 yılında merkez Toroslar ilçesinde işlenen cinayet polisin yaptığı çalışmayla 11 yıl sonra aydınlatıldı. Polisin Muş’ta yaptığı operasyonla yakalanan ve suçunu itiraf eden S.Y, 30 TL alacağını istediği için Mehmet Tekin’ni öldürdüğü belirlendi. Zanlı tutuklandı.

MERSİN İZ HABER

Mersin’de 11 önce işlenen ve kayıtlara “Faili meçhul” olarak geçen cinayet polisin dosyayı yeniden ele alarak yaptığı çalışmayla çözüldü. Yapılan araştırmada hurda işi ile uğraşan S.Y’nin, yanında çalışan Mehmet Tekin’i, 30 TL’lik alacağını istediği için öldürdüğü ortaya çıktı. Mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklandı.
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 06.01.2011 günü Toroslar ilçesi Kurdali mahallesinde meydana gelen olayda 32 yaşındaki Mehmet Tekin başına künt cisimle vurulması sonucu hayatını kaybetti.

DOSYA YENİDEN ELE ALINDI

Kayıtlara “Faili meçhul” olarak geçen dosya, Cinayet Büro Amirliği’nce yeniden ele alındı. Yapılan incelemede maktulün hurdacılık yaptığı tespit edilmesi üzerine olay tarihinde il genelinde hurdacılık yapan ve maktulün arkadaş çevresi olan çok sayıda şahısla kapsamlı görüşmeler yapıldı. Yapılan HTS incelemeleri, saha çalışmaları ve alınan tanık ifadeleri neticesi elde edilen bilgilere göre olayın olduğu yer, şüpheli ve maktulün geliş gidiş güzergâhları tespit edilerek çok sayıda mahalle sakiniyle yapılan kapsamlı görüşmeler sonrası olay üzerindeki esrar perdesi aralandı.

30 TL İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

Yapılan araştırmalar sonucunda cinayetin o dönem hurda işinde patronu olan S.Y ile 30 TL alacak-verecek konusu yüzünden çıkan tartışma sonrası meydana geldiği belirlendi. Mehmet Tekin’in 30 TL alacağını istediği için patronu S.Y tarafından darp edildiği ve başına aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdiği saptandı.

MUŞ’TA YAKALANDI

Yapılan çalışmalarda cinayet zanlısı S.Y’nin 2012 yılında Muş iline taşındığı ve halen orada ikamet ettiği belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen Cinayet Masası ekipleri Muş’un merkez Dilimli köyüne yaptığı operasyonla cinayet zanlısı S.Y’i yakaladı. Getirildiği Mersin’de yapılan sorgulamasında suçunu itiraf eden S.Y tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  Mersin’de 30 TL için işlenen cinayet 11 yıl önce aydınlatıldı