Twitter’da Nebati-Seçer metro atışması

Twitter’da Nebati-Seçer metro atışması
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Twitter hesabından CHP’li belediyelerin engellenmediğini yazdı. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise kendi hesabından, “Dış finans dahil her şey nazır, 1 yıldır imza bekliyoruz” yanıtı geldi. Tartışmaya vatandaşlar da katıldı.

MERSİN İZ HABER

Temeli atılan ve öz kurumun öz kaynaklarıyla yapımı süren Mersin Metrosu, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sosyal medya hesapları üzerinden atışmasına yol açtı. Bakan Nebati’nin, CHP’li belediyelerin engellenmediği paylaşımına CHP’li Başkan Seçer, “Dış finans dâhil her şey hazır, 1 yıldır imza bekliyoruz” yanıtı geldi.

“ASLA PARTİ AYIRIMI YAPMAYIZ”

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik twitte, “Vatandaşlarımızın faydalanacağı bir hizmet söz konusuysa inceleme ve değerlendirme sürecinde asla parti ayrımı gözetmeyiz. Umarım belediyenin ulaşım altyapısında son dönemde oluşan sorunları giderir, mevcut projelerin üstüne beton dökmez ve İstanbulluları yollarda bırakmazsınız!” dedi.

SEÇER’DEN YANIT GECİKMEDİ

Bakan Nebati’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanıtı gecikmedi. Seçer, “Mersin Metrosu için dış finans dahil her şey hazır Sayın Bakan. Bir tek imza için Mersin halkı 1 yıldır bekliyor. Atın imzayı, kurdeleyi hep beraber keselim” diye karşılık verdi.

VATANDAŞLAR DA TARTIŞMAYA KATILDI


CHP’li Başkan Vahap Seçer’in Bakan Nebati ile sosyal medya üzerinden atışmaya girmesi çok sayıda Mersinli vatandaştan tvit aldı.  Bir kullanıcı tepkisini şöyle dile getirdi:

“Trafikte perişan oluyor Mersin halkı. Bu imza ivedilikle atılmazsa iktidar partisi Mersin’de büyük oy kaybeder. Çarşıra, pazarda minibüste herkes bu konuyu konuşuyor. Bir başka kullanıcı da, “Başkanım bu tweeti Mersin’de ki tüm billboardlarda asalım ki seçmen işin doğrusunu öğrensin. ‘Hala bir metroyu yapamadı’ şeklinde söylemler dolaşıyor, halkın doğru bilgiye ulaşması şart” ifadelerinde bulundu.

“NEBATİ BEY AT İMZAYI DİRENME”

Bir kullanıcı da ‘Adamlara ‘Görevini yap demek’ için twitter icat edildi. Yok, mu bunun daha resmi bir yöntemi? Nebati Bey at imzayı direnme” diyerek tartışmada yer aldı.


“SAMİMİYETİNİZİ GÖRELİM”

 Tartışmaya katılan başka bir Mersinli ise “Samimiyetinizi görelim. Mersinliler olarak uzun süredir bekliyoruz bu projeyi” dedi.