MEÜ’de kuruluş yıldönümünü sempozyumu

MEÜ’de kuruluş yıldönümünü sempozyumu

 

Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ) kuruluşunun 30. yılında Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’na ev sahipliği yapacağı bildirildi.
MEÜ’den yapılan açıklamaya göre 1997 yılından bu yana düzenlenen Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’nun 26.cısı, 19 –22 Ekim 2022 tarihleri arasında Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Sempozyumda 140 civarında bildiri sunumu yapılacak ve ayrıca ilk kez sanat tarihi bölüm başkanları toplantısı da gerçekleştirilecek. Etkinlikte, sanat tarihi bölümlerinin ve öğrencilerinin karşılaştığı sorunların da ele alınması bekleniyor. Mersin Üniversitesi ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi ile işbirliği ile düzenlenecek sempozyuma Büyükşehir ve Mezitli Belediyesi’nin katkı sağlayacağı belirtildi. Büyük ilgi görmesi beklenen sempozyum konu başlıkları olarak, sanat tarihçiler tarafından sürdürülen kazı ve yüzey araştırmaları, el sanatları, mimarlık ve sanat tarihi çalışmaları gündeme gelecek.
Üç gün sürecek bilgi şölenine Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden araştırmacılar katılacak. Sempozyumun ardından Tarsus’a bir gezi düzenlenecek. Gün boyu sürecek gezide yürüyerek Tarsus’un önemli tarihi anıtları ve müzesinin gezilmesi planlanıyor.