Mersin’de operasyon: Daire başkanı böyle gözaltına alındı

Mersin’de operasyon: Daire başkanı böyle gözaltına alındı
Mersin’de, terör örgütü PKK/KCK propagandasını yaptıkları iddiasıyla haklarında savcılık tarafından gözaltı kararı bulunan 30 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Sabah saatlerinde belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda aralarında Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş ve bazı çalışanların bulunduğu zanlılar gözaltına alındı. Adresi belli olan Gündeş’in evinin özel tim polislerince basılarak gözaltına alınma şekli eleştiri konusu oldu.

MERSİN İZ HABER

Mersin’de terör örgütü PKK/KCK propagandasını yaptıkları iddiasıyla 18’i Büyükşehir Belediyesi personeli 30 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş ile bazı çalışanların da bulunduğu 30 kişinin yakalanması için operasyon düzenlendi. Gündeş, Özel Tim’in evine düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Adresi ve çalıştığı kurum sabit olan Gündeş'in, gözaltına alınma biçimi sosyal medyadaeleştiri konusu oldu.

SORUŞURMA UZUN SÜREDİR SÜRÜYORDU

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK/KCK terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün propagandasını yaptıkları ve örgütsel bazı faaliyetlere katıldıkları iddiasıyla uzun süre önce başlatılan soruşturma tamamlandı. Terörle Şube Müdürlüğü’nce uzun süre devam eden teknik takip sonrasında savcılıkta isimleri ve adresleri belirlenen 30 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.


500 POLİS OPERASYONA KATILDI


Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin yakalanmasına yönelik bu sabah 500 polisin katılımı ile eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Hava destekli, özel harekât polislerinin de katılımı ile gerçekleştirilen operasyonlarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Haklarında yakalama kararı bulunan diğer zanlıların yakalanması için operasyonların devam ettiği bildirildi.

GÖZALTI İŞLEMİ ELEŞTİRİ KONUSU OLDU


Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş'in, gözaltına alınma biçimi sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Adresi bilinen Gündeş'in, bir telefonla emniyete gidebileceği ifade edilen eleştirilerde, Özel Tim'in sabahın erken saatlerinde evinin kapısına dayanarak gö altına alınma biçiminin bir şov gösteri olarak algılandı. Mali Müşavir Ahmet Akın, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
"Soylu’nun şovları devam ediyor! Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, basit bir telefon davetiyle emniyete gelebilecekten, yapılan iş şovdan başka bir şey değildir. Bedrettin Gündeş yanındayız" Görüntülere göre Gündeş'in, oturduğu apartman dairesinin bulunduğu kata çıkan elleri tetikte olan çok sayıda Özel Tim polisleri, kapıyı çaldı. Bu sırada, kapıyı açan Gündeş'e, polislerin "Yer yat, yere yat" şeklinde bağırması dikkat çekti. Yaşananları Gündeş'in, kapıya çıkan oğlunun da tanıklık ettiği görüldü. Soylu’nun şovları devam ediyor! Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, basit bir telefon davetiyle emniyete gelebilecekten, yapılan iş şovdan başka bir şey değildir. Bedrettin Gündeş yanındayız.

 

  Mersin’de operasyon: Daire başkanı böyle gözaltına alındı