Mersin Polisevi’ne yönelik terör saldırısında yaşamını yitiren 2 çocuk babası polis memuru Sedat Gezer’in, yaralanmasına rağmen kahramanca çatıştığı ortaya çıktı. Yine çıkan görüntülere göre polis memuru Gezer, kulübede vurulduktan sonra dışarıyla çıkarak teröristlerle çatışıp, polisevine girmelerini önlediği görülüyor. Olaydan sonra kentte yapılan operasyonlarda 22 kişi yakalandı.

MERSİN İZ HABER

Mersin polisevine yönelik yapılan terör saldırısı ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülere göre nöbetçi kulübede kadın teröristin saldırısına uğrayarak yaralanan polis memuru Sedat Gezer’in, çatışma anı ve kadın teröristi etkisiz hale getirmesi kameraya yansıdı. Kentte devam eden operasyonda 22 kişi yakalandı.

KENDİSİNİ VURAN TERÖRİSTİ VURDU

Mersin’in merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'nde yer alan polisevi saldırısının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Polisevi kamerasından elde edilen görüntülere göre polis memuru Sedat Gezer, kulübede nöbette iken sırt çantası ile yaklaşan kadın terörist Dilşah Ercan tarafından silahlı saldırıya uğradı. Polis memuru Gezer, ilk şoku atlattıktan sonra silahına davranarak dışarıya çıkarak teröristlerle çatışarak polisevine ilerlemelerini önlüyor. Çatışma anlarına ilişkin görüntülerde, kahraman polisin yere yatarak kendisini vuran kadın terörist Dilşah Ercan’ı vurduğu ve sonuna kadar da çatıştığı görülüyor.

AKILLARA FETHİ SEKİN'İ GETİRDİ

Yeni ortaya çıkan görüntülerde şehit düşen polis memuru Sedat Gezer'in, tıpkı İzmir Adliyesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Fethi Sekin gibi son nefesine kadar teröristlerle çatıştığı anların yer alması dikkat çekti. Mersin polisevine pazartesi günü akşam saat 22.50 sıralarında 2 kadın terörist tarafından silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit olurken, 1 poliste yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, daha sonra sırt çantalarında taşıdıkları patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu öldü.

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Mersin’deki terör saldırısında yaralanan polis memuru Abdulkadir Öztürk’ün tedavisi ise sürüyor. Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte, Mersin Üniversitesi’nde tedavisi süren polis memuru Abdulkadir Öztürk’ü ziyaret etti. Vali Pehlivan, tedavisi devam eden Öztürk'ün durumu hakkında bilgiler aldı, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin yazalı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
“26.09.2022 günü saat 22:50 sıralarında Mersin Mezitli merkez ilçesinde bulunan Tece Polis Evi girişi, polis kontrol noktasına 2 kadın şüpheli şahsın uzun namlulu ateşli silahlar ve patlayıcı madde içeren düzenekler ile teröristçe saldırı yapması sonucu, güvenlik güçlerimiz ile yaşanan yoğun çatışmada polis memuru Sedat Gezer’in ağır yaralandığı ve devamında kaldırıldığı hastanede şehit olduğu, bir polis memurunun ise olayda yaralandığı ve tedavisinin halen devam ettiği, yaşanan çatışma sonrası 2 kadın şüphelinin üzerlerindeki ve yanlarında getirdikleri patlayıcı madde içeren düzenekleri patlatmaları sonucunda öldükleri, ölen şüphelilerin kimliklerinin tespiti çalışmaları ve terör örgütü bağlantılarının kapsamlı şekilde araştırılmasının devam ettiği, ilk tespitlere göre ölen şüpheli kadın D.E.’nin PKK/KCK silahlı terör örgütü mensubu olduğunun belirlendiği, Cumhuriyet Başsavcılığımızca olayın aydınlatılması, faillerin tespit ve yakalanmasına ilişkin soruşturma titizlikle yürütülmektedir.

22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada meydana gelen olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Yaşanan olaydan sosyal medya hesaplarında terör örgütü propagandası yapanların da aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teröristlerle bağlantısı olabileceği değerlendirilen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonlarda şu ana kadar 22 şüphelinin gözaltına alınarak sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi.