Mersin şehidini uğurladı

Mersin şehidini uğurladı
Mersin’de görev yaptığı Polis Evi’ne yönelik 2 kadın PKK’lı terörist ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren 2 çocuk babası polis memuru Sedat Gezer, sonsuzluğu uğurladı. Cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, acili aileye başlığı dileğinde bulundu.

Ali Ekber ŞEN / MERSİN İZ HABER

Mersin’in merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’nde bulunan Polis Evi’ne yönelik PKK terör örgütü saldırısında yaşamını yitiren polis memuru 2 çocuk babası Sedat Gezer, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine geceyi Mersin’de geçiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da katıldı.

Şehit polis memuru Sedat Gezer’in hastane morgundan alınan cenazesi Mezitli’de bulunan evlerinin önünden geçirildikten sonra tören için Emnilyet Müdürlüğü’ne getirildi. Burada yapılan törene geceyi Mersin’de geçiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Ali Hamza Pehlivanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Tolga Öztoprak, Emnilet Müdürü Mehmet Aslan, milletvekilleri, askeri erkan, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile acılı aile fertleri katıldı.

AYAKTA DURMAKTA ZORLANDILAR

Şehidin cenaze törenine babası Osman, annesi Nafiye , eşi Medine, çocukları 7 yaşındaki Yağız ile 5 yaşındaki Melis ile diğer yakınları da katıldı. Tören alanına iki çocuğu ile birlikte gelen polis memuru Sedat Gezer’in eşi Medine Gezer, gözyaşlarına boğuldu. 

BAKANDAN BAŞSAĞLIĞI

Törene katılan bakan Soylu, acılı ile fertlerinin bulunduğu alana gelerek başsağlığı dileğinde bulundu. Bakan Soylu, acılı anne Nafiye ile baba Osman Gezer’in ellerini öperek başsağlığı dileğinde bulundu. Soylu, yetim kalan Yağız ile Melis’i de öperken, genç eşi Medine Gezer’e de başsağlığı diledi.Tören şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Daha sonra Mersin Müftüsü Aydın Yığman, tarafından dua okundu.

"KAHRAMANCA ÇATIŞTI"

Terende ilk olarak konuşan Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, dün gece iki kadın teröristin bellerindeki çantalarıyla polis evinde kalacak süsü vererek hain saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi. Müdür Aslan, çıkan çatışmada şehit düşen polis memuru Sedat Gezer’in, kahramanca çatışarak iki teröristi etkisiz hale getirdiğini, bu tür saldırıların kendilerini hiçbir zaman yıldıramayacağını dile getirdi.

“BÜYÜK BİR KATLİAMI ÖNLEDİ”
Törende daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir konuşma yaptı. Bakan Soylu şöyle dedi:
“Şehidimiz Sedat kardeşimizin çok kıymetli annesi büyüttü. Şimdi öteki dünyada onu kucaklayacak. Babası üzerine titrediği şimdi bütün milletimizin üzerine titreyeceği adı gibi yaz. Ve hepimiz yas içindeyiz. Tesellimiz şudur. Şehitler Tepesi boş değil. Sedat kardeşimiz sizin işiniz, babanız, kardeşiniz, evladınız. Kendisini ülkesine adamış. Kendisini milletine alırmış. Kendisini ülkesine adamış, milletine adamış, bayrağına adamış. Şehitliği bir bayram günü bir düğün günü olarak görmüş. Bu ülkenin Şehitler Tepesi'ndeki kahramanlarımız var. Biz onu biliyoruz., şehidimizin aramızda olduğunu biliyoruz. Peygamber efendimize komşu olduğunu biliyoruz. 
Cenabı Allah'ın cennetiyle ve cemaliyle müşerref olacağı müjdedir. Büyük tesellimiz bulunmaktadır. Biz ona inanıyoruz. Çünkü biz Müslümanız. Gelin hanım, acılı ailemiz evladımız, büyük bir kahramanlığın altına imza attı. Normal sivil kıyafetleriyle alçak şantaj bombalarla ve silahlarla sanki oradaki polis evine kalmaya geliyormuş izlenimi vererek sinsice, haince, kahpeçe planla yaptılar. Sıkışan bir terör örgütünün artık hiçbir yerde efsanesi okumayan bir terör örgütünün yapabileceği derecede kalleşçe bir eylemle karşı karşıyayız.  Şehidimiz, cesaretle mesleğine olan bu büyük hassasiyetle bir teröristle nasıl muamele edeceğini bildi. Şunu bilmenizi isterim. Sedat kardeşimizin her zaman zihnimizde olacak hali şudur. O büyük bir katliamı Abdülkadir kardeşimiz ve oradaki polisler, bekçiler birlikte engellediler.  Polisimiz canlarımızı kurtarabilmek için kendini feda etmiştir. Biz buna inanıyoruz. O kahramanın nimetleri, şükran la yad ediyoruz.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Tüm güvenlik güçleriyle büyük bir aile olduklarını da vurgulayan Bakan Soylu, daha sonra şunları söyledi:
“ Bu ülkenin namusuna, bu ülkenin birliğine ve beraberliğine yönelik, adı ne olursa olsun, hangi terör örgütü, hangi terör örgütünün siyasi odağı olursa olsun. Menfur eylemler bizleri yıldıramaz. Şu anda ay yıldızlı bayrağımıza sarılı Sedat kardeşim, şuradaki polis arkadaşların bütün kahraman güvenlik güçlerimiz seninle tüm şehitlerimizin kanını yerde bırakmamıştır. Ama burada bir ayrı olay var. Ayrı olay, sen kendin yerine kendi kanını yerde bırakmayacak kadar kesin ve kahraman bir adamsın.  Allah rahmet eylesin. Cenabı Allah bize de şehitlik nasip etsin inşallah başımız sağ olsun. Kıymetli ailesi, sizlerin başı sağ olsun. Bir polis teşkilatının başı sağ olsun. Aziz milletimizin başı sağ olsun.”  Bakan Soylu, konuşmasını tamamladıktan sonra dua okudu.

Şehit Sedat Gezer’in cenazesi daha sonra merkez Yenişehir ilçesinde yer alan Muğdat Camii’ne getirildi. Burada da şehidin eşi, anne ve babası başta olmak üzere yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit Gezer, kılınan öğle namazından sonra Akbelen Mezarlığı’nda ki Şehitlikte sonsuzluğa uğurlardı.

OLAY NASIL OLDU?

Öte yandan yaşanan olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Alınan bilgilere göre olay şöyle gerçekleşti:
“Polis Evi’ne yönelik dün gece 23.00 sıralarında, terör örgütü PKK’lı iki kadın terörist, konaklama süsü vererek tesise girmeye çalıştı. Birisi ‘Ozan Tolan” kod isimli Dilşah Ercan, olduğu belirlenen iki kadın terörist bellerindeki sırt çantalarıyla birlikte Polis Evi’nde konaklama süsü vererek içeriye girmeye çalıştı. Kamera görüntülerine göre teröristlerden Dilşah Ercan, girişte yer alan polis nöbetçi kulübesine kadar yaklaştı. Kısa süre sonra da elindeki tabanca ile kulübede nöbetçi olan polis memuru Sedat Gezer’in üzerine kurşun yağdırdı. Bu sırada çatışma çıktı, daha sonra kimliği henüz belirlenmeyen diğer kadın terörist ise elindeki uzun namlulu silahla polis evi ve görevli polislere ateş etti. Çıkan çatışmada yaralanan ve yere düştükleri kamere görüntülerine yansıyan iki terörist geldikleri bomba yüklü araca döndü. Kısa süre sonra da büyük bir patlama yaşandı. Çatışmada yaralandığı belirlenen iki kadın terörist patlayan bombalı aracın içinde paramparça oldu. Kadın teröristlerden birinin başının, ikisinin ise bacaklarının koptu.”
Meydana gelen olayda yaralanan bir polis memuru ile bir sivil vatandaşın sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

 

  Mersin şehidini uğurladı