Mersinli Hande Düşes oldu

Mersinli Hande Düşes oldu
Tarsus doğumlu ve Hollanda’da da işletme ile yoğurt üretimi yapan Hande Macit, gönlünü kaptırdığı Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern Dukalığı’nın Veliaht Prensi 31 yaşındaki Georg Alexander ile dünya evine girdi. Genç çifttin Neustrelitz Kilisesi’nde yapılan nikâh törenine 500 davetli katıldı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde doğan ve 12  yıl önce eğitim için Hollanda’nın Rotterdam kentine giden Hande Macit, Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern Dukalığı’nın Veliaht Prensi 31 yaşındaki Georg Alexander ile evlendi ve düşes unvanı aldı. Çiftin Neustrelitz Kilisesi’nde yapılan nikâh törenine yaklaşık 500 davetli katıldı.

BİR ETKİNLİKTE TANIŞTI, PEŞİNİ BIRAKMADI

Türk kızı Hande Macit, 2 yıl önce Hollanda’daki bir etkinlikte Almanya Mecklenburg Hanedanı’nın Veliaht Prensi Georg Alexander Herzog zu Mecklenburg ile tanıştı. Birbirlerini görür görmez âşık olan çift, nişanlanma kararlarını ailelerine bildirerek evlilik yolunda ilk adımı attı. Pandemi nedeniyle online bir şekilde nişanlanan çift, daha sonrasında Alman ve Türk geleneklerine göre dünya evine gireceklerine söz vermişti. Düzenlenen bir partide tesadüfen tanıştığı Prens Georg ile nikâh masasına oturan Hande Macit, tanışmaları sırasında onun prens olduğunu bilmediğini belirterek, “Eğlencede yanıma geldi. Sohbet sonrası telefonumu aldı. Bir hafta sonra Almanya'dan Hollanda'ya geldi. Prens olduğunu tanışmamızdan iki hafta sonra öğrendim” dedi.

1914’TEN BERİ İLK KEZ YAPILDI

17 Haziran’da evlenen çift için dukalık töreni 17 Eylül’de yapıldı. Çiftin Neustrelitz Kilisesi’nde yapılan nikâh törenine genç çiftlerin aile fertleri ile seçkin 500 davetli katıldı. Neustrelitz’de 1914’ten beri bir dukalık düğünü yapılmadığı belirtilirken, 108 yıl aradan sonra gerçekleşen bu seremonide, İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth için bir dakikalık saygı duruşunda da bulunuldu. Bu arada Hande Macit’in evlilik yüzüğünde, Mecklenburg’un ulusal renkleri olan mavi ve kırmızının kullanması dikkat çekti.

TÜRK YOĞURDUNU HOLLANDALILARA SATTI

Mersin’de doğup büyüyen Hande Macit, Tarsus Amerikan Koleji’nden çift diploma ile mezun olduktan sonra üniversite eğitimi için Hollanda’ya gitti. Rotterdam’da Erasmus Üniversitesi ekonomi bölümünü bitirmesinin ardından birçok firmada üst düzey yetkili olarak çalışan Hande Macit, kendisiyle birlikte Hollanda’da yaşayan abisi ile birlikte Luwia Yoghurt şirketini kurarak ev yoğurdu üretimine geçti. Oldukça rağbet gören bu girişim sonrası Macit, adından sıkça söz ettirmeye başladı.

ONLİNE KATILIMLI NİŞAN

Kızının yaşadığı mutluluğa tanıklık eden kız babası Avukat Suphi Macit, “Prensin ailesi de bizler de bu olaya çok sevindik ve mutlu olduk. Birbirlerini çok sevdiler. Onları böyle görmek bizi son derece mutlu etti. Pandemi sebebiyle nişana gidememiştik, Zoom üzerinden katıldık, prensin ailesi de aynı şekilde katılmıştı.   Almanya’da düğünlerine katıldık. İki aile çok güzel kaynaşmış. Bize çok güzel bir ev sahipliği yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.